«Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες...των Θεμελίων» - «Johnie Thin Trio»

«ΙΛΙΟΝ plus», Παρασκευή 27 Μαΐου, 9 μμ

| 23/05/2016

Το Merlin’s Music Box παρουσιάζει τους «Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες…των Θεμελίων» και τους «Johnie Thin Trio» στο ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17) την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.

Στα decks ο Chris B.I.

Ο Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες…των Θεμελίων κλείνουν τις φετινές τους χειμερινές εμφανίσεις απ’ το σημείο που ξεκίνησαν.

Ο δίσκος τους «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη» έχει χαρακτηριστεί από κοινό και κριτικούς σαν ένας από τους καλύτερους και για κάποιους ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς που πέρασε.

Έχοντας στις αποσκευές τους τα τραγούδια τους, αγαπημένες διασκευές, μια μεγάλη παρέα αγαπημένων φίλων μουσικών και κυρίως τις εμπειρίες όλων αυτών των ενδιάμεσων εμφανίσεων σε διάφορους χώρους της Αθήνας, μας υπόσχονται μια βραδιά με τον «Μεγάλο Ήχο» της μπάντας που θα μας μείνει αξέχαστη.

Τις Χτισμένες…των Θεμελίων αποτελούν οι:

Λάμπρος Παπαλέξης: Φωνή,12χορδες & ηλεκτρικές κιθάρες, φυσαρμόνικα

Διονύσης Τελιόπουλος: Ηλεκτρικές κιθάρες, φωνητικά

Νίκος Μενουδάκης: Hammond, πλήκτρα

Μάκης Σημίτης: Πιάνο, φωνητικά

Κώστας Στεργίου: Πιάνο , hammond, φωνητικά

Πάνος Τομαράς: Μπάσο

Σπύρος Δουλγερίδης a.k.a. Spiros Bone: Τύμπανα, φωνητικά

Οι Johnie Thin Trio είναι ένα ακουστικό μουσικό σύνολο που επιχειρούν να διερευνήσουν δημιουργικά τις ρίζες της αμερικάνικης, λαϊκής μουσικής. Με αφετηρία τα μπλουζ δοκιμάζουν τα όρια του ήχου της παράδοσης όπως εμπλουτίζεται με την διαρκή εξέλιξή της. Στόχος του εγχειρήματος είναι το ανοιχτό παίξιμο ώστε να αναδειχθεί το πόσο πολιτικά επίκαιρη είναι η μουσική των κατατρεγμένων στους καιρούς μας.

Οι Johnie Thin Trio είναι οι:

Πέτρος Λαμπρίδης: κοντραμπάσο

Γιάννης “Johnie Thin” Μανιάτης: ακουστική & resonator κιθάρα, μπάντζο, φυσαρμόνικα & φωνή.

Νίκος Παπαβρανούσης: τύμπανα, κρουστά.

Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του, με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ.

Είσοδος: 7€