Λαθρομετανάστες και επίσημα για την ΔΑΚΕ οι πρόσφυγες στα σχολεία της Λέσβου

Παρά τις αντιδράσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε την παύση της χρήσης του όρου “λαθρομετανάστης”

| 12/10/2018

 Παρά τις αντιδράσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε την παύση της χρήσης του όρου “λαθρομετανάστης” , το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, το οποίο πλειοψηφείται από τη ΔΑΚΕ, αποφάσισε υπέρ της χρήσης του όρου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε την εξάλειψη της χρήσης του όρου, ώστε «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Ωστόσο, μετά από εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, αυτός ο όρος κρίθηκε πρόσφορος να περιγράψει τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί, σύμφωνα με τις έδρες στο ΔΣ (4 στις 7).

Δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν στην παραμονή τους στα νησιά τα προσφυγόπουλα. Σαν να μην τούς έφταναν τα δεινά που πέρασαν μέχρι να φτάσουν μέχρι τις ελληνικές ακτές, για να αποφύγουν το δεινό του πολέμου, 1.130 γονείς μαθητών από τα σχολεία της Χίου έστειλαν εξώδικο στους διευθυντές των σχολείων στους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού , μέσω του οποίου ζήτησαν να μη λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στα σχολεία, αλλά αυτές να δημιουργηθούν μέσα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ.

Με πληροφορίες από τo in.gr