Λιβύη: Πρόσφυγες πέθαναν από ασφυξία σε κοντέινερ...

... ενώ προσπαθούσαν να σωθούν από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε μια ακόμη «ασφαλή» χώρα...

| 24/02/2017

Οι πρόσφυγες δεν πνίγονται μόνο στην Μεσόγειο. Πεθαίνουν και προσπαθώντας να φτάσουν μέχρι εκεί. Δεκατρείς μετανάστες οικονομικοί πρόσφυγες πέθαναν από ασφυξία μέσα σε ένα κοντέινερ που βρισκόταν πάνω σε φορτηγό που τους μετέφερε προς μια παραλία της δυτικής Λιβύης, ώστε να περάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της λιβυκής Ερυθρής Ημισελήνου, την Τρίτη, συνολικά 69 οικονομικοί πρόσφυγες ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό ενός κοντέινερ που μεταφερόταν από φορτηγό, ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στην παραλία της Χομς, 115 χλμ. από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Οι δεκατρείς από αυτούς, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, ήταν νεκροί. Νεκροί και ζωντανοί μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης της Χομς.

Το προσφυγικό κύμα από την χώρα αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση σε αυτήν – πάντα υπό τον «μανδύα» της δυτικής «εκδημοκρατικοποίησης» – η οποία επέφερε πόλεμο και εξαθλίωση. Θυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν την Λιβύη, υποτίθεται χτυπώντας στόχους «τζιχαντιστών», με τα στοιχεία της διοίκησης του αμερικανικού στρατού για την Αφρική (AFRICOM), να δείχνουν, για παράδειγμα, ότι από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου (οπότε οι ΗΠΑ ξανάρχισαν πιο συστηματικές αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη) έως τα μέσα του περασμένου Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκαν 324 αεροπορικές επιχειρήσεις.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε στις 18 Οκτωβρίου ότι αμερικανικά στρατεύματα «δρουν εντός και εκτός Λιβύης».

Παρόλ’ αυτά, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κάθε λογής φασίστες «αναρωτιούνται» τάχα «αθώα»… γιατί ξεσπιτώνονται οι άνθρωποι από εκεί που «δεν έχει» πόλεμο…