Μήνυμα από το Sachsenhausen και το Νταχάου: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

(Από τη συλλογικότητα: Reakt- Aktion against Repression)

| 05/10/2020
*for English scroll down*
Σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2020, ενόψει της δικαστικής απόφασης στη δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήσαμε συμβολική αντιναζιστική συγκέντρωση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen των Ναζί, λίγο έξω από το Βερολίνο στο Οράνιενμπουργκ της Γερμανίας, έναν από τους τόπους βασανιστηρίων και εξόντωσης Εβραίων, κομμουνιστών, αντιστασιακών, ομοφυλόφυλων, Ρομά και αιχμαλώτων των ναζί. Ταυτόχρονα αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποίησαν αντίστοιχη συμβολική δράση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.
Δεν ξεχνάμε την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης και των μελών της. Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες του ναζισμού. Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούμε σήμερα συγκέτρωση αλληλεγγύης στα θύματα και τις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής οργάνωση Χρυσής Αυγής.
Ζητούμε την συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Καταδίκη από τη Δικαιοσύνη και από την ίδια την κοινωνία
Ο Ναζισμός, δεν είναι αστείο,
Ο Ναζισμός, δεν γίνεται να «ντυθεί» όμορφα.
Ο Ναζισμός, δεν είναι ριάλιτι
Ο Ναζισμός, δεν είναι “πατριωτισμός”
Ο Ναζισμός, είναι έγκλημα – Οι Ναζί στη φυλακή
Πλησιάζοντας την 7η Οκτωβρίου και την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τα εγκλήματα της Ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», η αντιναζιστική συγκέντρωση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen των Ναζί λίγο έξω από το Βερολίνο στο Οράνιενμπουργκ της Γερμανίας, καθώς και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, δύο από τους τόπους βασανιστηρίων και εξόντωσης Εβραίων, κομμουνιστών, αντιστασιακών, ομοφυλόφυλων, Ρομά και αιχμαλώτων των ναζί, μας δείχνει και μας θυμίζει τι ήταν και τι είναι ο Ναζισμός.
Οι φυλακίσεις ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή δεν «ταιριάζουν», τα αποτρόπαια εγκλήματα, βασανισμοί, εκτελέσεις, θάλαμοι αερίων, που σαδιστικά εκτελούσαν οι Ναζί και οι συνεργάτες τους μέσα σε αυτά τα τείχη, είναι μια πραγματικότητα και ένα κομμάτι της πρόσφατης ανθρώπινης ιστορίας που δεν θα ξεχαστεί και δεν θα επιτραπεί να ξαναγίνει ποτέ!
Όλα αυτά τα εγκλήματα όμως, που η ιστορία και η ανθρωπότητα έχει καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, εξακολουθούν να έχουν θέση στις αρρωστημένες ονειρώξεις των εγκληματιών της «Χρυσής Αυγής», όπως οι ίδιοι, ηθελημένα και άθελά τους, μας θυμίζουν και μας προειδοποιούν με κάθε ευκαιρία.
Η Χρυσή Αυγή, η ηγεσία και τα μέλη της ευθύνονται για πληθώρα δολοφονικών επιθέσεων τις τελευταίες δεκαετίες, που είτε αντιμετωπίστηκαν από τη δικαιοσύνη ως μεμονωμένα περιστατικά είτε έμειναν στο απυρόβλητο.
Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τα μέλη του ΠΑΜΕ έφτασε επιτέλους η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή στη δικαιοσύνη.
Τα τάγματα εφόδου, η στρατιωτική εκπαίδευση των μελών τους, οι οργανωμένες επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστριες, οι δολοφονίες, είναι πλέον μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που αποκαλύφθηκε μέσα από αυτή τη μαραθώνια δίκη με στοιχεία και ομολογίες.
Η αλήθεια πλέον δεν μπορεί να κουκουλωθεί, ούτε να ωραιοποιηθεί. Οι Ναζί της «Χρυσής Αυγής» στα χνάρια και με οδηγό τους εγκληματίες προγόνους της ιδεολογίας τους, έχουν τελέσει αποτρόπαια εγκλήματα και έχουν σκοπό να συνεχίσουν να το κάνουν όσο δεν τους σταματάει κανείς.
5 χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής αναμένουμε στις 7 Οκτωβρίου την καταδικαστική απόφαση που θα κρίνει ένοχους τους Ναζί κατηγορούμενους τόσο για τα επιμέρους εγκλήματα όσο και για την δράση τους στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.
Σήμερα, που αναβιώνει το χειρότερο χτες! Η μνήμη μας και η υποχρέωσή μας απέναντι στην ιστορία, δεν μας αφήνει περιθώριο να αδρανήσουμε.
Ο Ναζισμός, αν δεν τον τσακίσεις, θα σε τσακίσει.
Ο Ναζισμός είναι έγκλημα.
Οι Ναζί είναι εγκληματίες.
Οι Ναζί της «Χρυσής Αυγής», στη Φυλακή.
****************
English:
Message from the concetration camps in Sachsenhausen and Dachau:
THEY ARE NOT INNOCENT – JAIL GOLDEN DAWN NAZIS
Today, October 4, 2020, a few days before of the court decision in the trial of the neo-Nazi criminal organization Golden Dawn, we held a symbolic anti-Nazi rally at the Nazi Sachsenhausen concentration camp, near Berlin in Oranienburg, Germany, one of the places of torture and extermination of Jews, communists, people of the resistance, homosexuals, Romanis and Nazi prisoners. At the same time, anti-fascists carried out a similar symbolic action in the Dachau concentration camp.
Δεν είναι αθώοι
Γεμίζουμε το διαδίκτυο με αντιφασιστικά μηνύματα – Δεν Είναι Αθώοι!