Μαζί τους, Κώστας Σβόλης, Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων

Παρουσίαση του βιβλίου στο Αυτόνομο Στέκι

| 05/02/2015

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Κώστα Σβόλη «Μαζί τους», στο Αυτόνομο Στέκι, Ζωοδόχου Πηγής 95-97 και Ισαύρων, στα Εξάρχεια.

σβοληςΠρόκειται για ένα «πολιτικό, υπαρξιακό, on the road μυθιστόρημα», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο συγγραφέας σε συνέντευξή του. Ένα μυθιστόρημα το οποίο αναφέρεται σε τόπους και χρόνους αναγνωρίσιμους, που όμως τελικά πολύ λίγη σημασία έχει το κατά πόσο τους αναγνωρίζουμε. «Για να μη χάσουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε. Για να κερδίσουμε τα πάντα πρέπει να θυμηθούμε τι μπορούμε να γίνουμε.»

Ένας άντρας, κατ’ επιλογήν άστεγος, εν μέσω της οικονομικής κρίσης δίνει την αφορμή να τεθούν ερωτήματα, να αναζητηθούν διέξοδοι, να διεκδικηθούν αυτά για τα οποία αξίζει να ζούμε.

Ο Κώστας Σβόλης, εδώ και χρόνια αδιαλείπτως ενεργός μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι (και στο κίνημα για την προσπάθεια ανατροπής του…) αποπειράται να θέσει λογοτεχνικά όλα όσα αντιλαμβάνεται ότι συγκροτούν την πραγματικότητα μέσα στις παρούσες συνθήκες, μέσα στις παρέες που χάνονται και ξαναβρίσκονται, μέσα σε χαρακτήρες που κουβαλούν κομμάτια όλων μας.