Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Μαρία Λατσίνου: Μια ανάσα μετά (Live @ ΙΛΙΟΝ plus) -Puzzlemusik

Μια φωνή, ανάσα ομορφιάς και δύναμης.

| 23/04/2017

Την Τετάρτη 26 Απριλίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Μια Ανάσα Μετά» της Μαρίας Λατσίνου. Πρόκειται για την ηχογράφηση συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2016, στη μουσική σκηνή ΙΛΙΟΝ plus στην Αθήνα.

Για όσους είχαμε τη τύχη να ήμασταν σε εκείνη τη βραδιά, η κυκλοφορία είναι κάτι σαν bonus για την εμπειρία μας να βιώσουμε το «θέμα» Μαρία Λατσίνου…. Όταν ακούς το συγκεκριμένο άνθρωπο να τραγουδάει παθαίνεις κάτι…. Φωνή με απίστευτες δυνατότητες και βάθος, μπορεί να σου προξενήσει θαυμασμό για το πώς καταφέρνει να αποδώσει τέτοιες κλίμακες φωνητικής. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις 2-3 καλύτερες νέες γυναικείες φωνές που διαθέτουμε.

18056909_796083940558679_1077836239695048659_n

Το live αυτό άλμπουμ είναι μεταβατικό. Με την έννοια ότι αποτυπώνει την φάση που βρίσκεται το σχήμα της Μαρίας Λατσίνου αυτήν την περίοδο. Ολοκληρώνει δηλαδή τον πρώτο κύκλο δημιουργικής ζωής του σχήματος που άνοιξε με το ντεμπούτο «Μια Ανάσα Μετά» (Φεβ. 2015, Puzzlemusik) και μας εισάγει στον δεύτερο που θα ανοίξει με την ηχογράφηση του 2ου studio άλμπουμ που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι. Σχήμα που αν μην τι άλλο, στο συγκεκριμένο live, συνόδευσε τη Λατσίνου με εξαιρετική επάρκεια, κάτω από τη καθοδήγηση του Χρήστου Αλεξόπουλου.

f43c85e05d6da676a422fe649a77d110_XL

Ο βασικός κορμός του άλμπουμ αποτελείται από τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου που δεν συμπεριλήφθηκαν μεν στο ντεμπούτο άλμπουμ αλλά αποτέλεσαν και αποτελούν τμήμα του προγράμματος των συναυλιών της Μαρίας Λατσίνου. Εξαίρεση αποτελεί το «Χαμένη Γενιά» το τραγούδι που ξεχώρισε από το ντεμπούτο «Μια Ανάσα Δρόμος» το οποίο περιλαμβάνεται και στο live άλμπουμ με ενορχήστρωση διαφορετική από αυτή με την οποία το γνωρίσαμε.

Το «Μια Ανάσα Μετά» περιέχει και τρεις από τις διασκευές που κατά καιρούς συμπεριλαμβάνονται στο live σετ της Μαρίας Λατσίνου. Πρόκειται για τα τραγούδια «Ο χρόνος δεν με αφορά», ένα φοβερό συνθετικά και στιχουργικά τραγούδι του Αντώνη Λιβιεράτου στο οποίο η Λατσίνου δίνει τη φωνητική διάσταση που του αξίζει, το «Η γυναίκα που διάβαζε ποιήματα» του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα και το παραδοσιακό «Νανούρισμα Σμύρνης (Μαργαριταρένια)».

cms1423

Το «Μια Ανάσα Δρόμος»» κυκλοφορεί στις 26 Απριλίου 2017, σχεδόν ένα χρόνο από την ηχογράφηση του στο ΙΛΙΟΝ plus. Εντάσσεται στη σειρά L της Puzzlemusik στην οποία κυκλοφορούν limited edition cd που διατίθενται μόνο στις συναυλίες των καλλιτεχνών και με αντικαταβολή από το [email protected]

Την ίδια νύχτα θα γίνει η παρουσίαση του στον «τόπο του εγκλήματος» στο Ίλιον plus. Είναι μια ευκαιρία για όσους δεν έχουν ακούσει ζωντανά τη Λατσίνου να το κάνουν, όσοι την έχουν ήδη ακούσει ξέρουν…

Info:
LIVE παρουσίαση του άλμπουμ την Τετάρτη 26 Απριλίου στο ΙΛΙΟΝ plus
ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 Ώρα έναρξης 21.00 (διάρκεια δύο ώρες)
Εισιτήριο: 6 ευρώ Πληροφορίες – κρατήσεις: 210- 8824383, 6983 – 600510 http://ilionpolixoros.gr

Στο άλμπουμ παίζουν οι μουσικοί:
Μαρία Λατσίνου (φωνή), Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, keyboards), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν), Γιώργος Λιάπης (μπάσο), Φοίβος Βαλαβάνης (τύμπανα).

Στην live παρουσίαση του άλμπουμ στα τύμπανα θα είναι ο Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης

Η ηχογράφηση έγινε στη μουσική σκηνή ΙΛΙΟΝ plus στις 3 Απριλίου 2016 από τους:
Νίκο Δημητρακάκο, Λάζαρο Καραγιάννη και Γιώργο Χατζηπολυχρόνη.
Μίξη: Γιώργος Λιάπης (1st floor studio)
Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης (Artracks Studios)
Παραγωγή: Χρήστος Αλεξόπουλος
Γραφιστική Επιμέλεια: Ελένη Κεσαπίδου
Φωτογραφία εξώφυλλου: Αγγελική Δαρλάση
Επιμέλεια Έκδοσης: Χρήστος Αλεξόπουλος

Tracklist: 1. Μια Ανάσα Μετά 2. Έκρυβε το στόμα μ’ένα μαντήλι 3. Γενιά 4. Χαμένη Γενιά 5. Εισαγωγή στο Κουκί και το Ρεβύθι 6. Το Κουκί και το Ρεβύθι 7. Ο χρόνος δεν με αφορά (Αντώνης Λιβιεράτος) 8. Η γυναίκα που διάβαζε ποιήματα (Διάφανα Κρίνα) 9. Νανούρισμα Σμύρνης: Μαργαριταρένια (παραδοσιακό).

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε limited edition CD στη σειρά L της Puzzlemusik και σε digital (mp3 και streaming) σε i-tunes, Google Play, Spotify, Tidal, Deezer και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Τα CD της σειράς L διατίθενται αποκλειστικά στις συναυλίες των καλλιτεχνών και με αντικαταβολή κατόπιν επικοινωνίας στο [email protected].

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…