Μια γέννα στην άκρη του δρόμου;

| 03/09/2017

Στη μέση του δρόμου αναγκάστηκε να γεννήσει μία πρόσφυγας στη Λέσβο, καθώς το ασθενοφόρο που είχε κληθεί έφτασε με αργοπορία δύο ωρών, σύμφωνα με καταγγελία που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Phillipa Kempson, η οποία δραστηριοποιείται στο νησί στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

 Mε αφορμή το γεγονός,  το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αναφέρει σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε:

“Με αποτροπιασμό διαβάσαμε σήμερα το περιστατικό που συνέβη στη Λέσβο με έγκυο γυναίκα πρόσφυγα, η οποία αναγκάστηκε να γεννήσει στο δρόμο με την συνδρομή εθελοντών, ενώ είχε πιστοποιηθεί ότι βρισκόταν σε διαδικασία τοκετού και είχε ειδοποιηθεί ασθενοφόρο στις  5.52 το πρωΐ. Παρά ταύτα όμως το ασθενοφόρο δεν πήγε – καθώς αναφέρεται ότι ακυρώθηκε από τις αρχές- ενώ δεν επετράπη από το λιμενικό,ούτε η μεταφορά της με αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο.  Ετσι και αφού ο τοκετός ήταν σε εξέλιξη το παιδί γεννήθηκε στην άκρη του δρόμου και το ασθενοφόρο τελικά έφθασε στις 7.53π.μ ! Είναι μιά σοβαρή καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας.
Τα ερωτήματα πολλά. Ποιός έχει την ευθύνη  αυτών των ανθρώπων τελικά; Τι συμβαίνει με τις εντολές στους απλούς αστυνομικούς για την μετακίνηση των επειγόντων περιστατικών  σε Νοσοκομεία, ποιός κρίνει αν θα πάνε και πόσο επείγον είναι το περιστατικό; Προς τι όλος αυτός ο διασυρμός, τη στιγμή που η πλειοψηφία του λαού μας με μεγαλειώδη τρόπο και μέσα σε δύσκολες εποχές, έχουν ανταποκριθεί με αλληλεγγύη στους πρόσφυγες;

Ας αναλάβει λοιπόν κάποιος την ευθύνη”

21150222_10155190835964355_993129627570816403_n