Ποινική δίωξη κατά του Β. Μαρινάκη για την υπόθεση Noor 1

Μια «μεγάλη» είδηση στα «μικρά» της ειδησεογραφίας

| 24/03/2018

Είναι σίγουρα από τις ειδήσεις που θεωρητικώς κάποιος θα ανέμενε να βρίσκονται μεταξύ των πιο προβεβλημένων αλλά τελικά μόνο που δεν πέρασε από τα «ψιλά» δίπλα στα φαρμακεία και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία στην πλειοψηφία των μεγάλων ΜΜΕ της χώρας. Από μόνο του αυτό το φαινόμενο αποτελεί ικανή τροφή για σκέψη και συμπεράσματα ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ και το πώς αυτό καθορίζει συχνά, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο παρά μόνο το συμφέρον της εκάστοτε ιδιοκτησίας ή τις επιχειρηματικές και πολιτικές ισορροπίες που πρέπει να διατηρηθούν, το τι σημαίνει είδηση.

Για την ιστορία και μόνο όμως αξίζει να αναρτηθεί αυτή η είδηση.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, άσκησε ποινική δίωξη κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του για την πολύκροτη υπόθεση του «Noor One».

Η δίωξη αφορά στις κατηγορίες για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφοράδιακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών. (σημ. δική μας: συνεπώς μπορούμε ευλόγως να συμπεράνουμε ότι πιθανότατα δεν φορτώθηκαν εντελώς μόνα τους τα ναρκωτικά στο Noor 1 όπως ήταν η επικρατούσα εκδοχή μέχρι τώρα). Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του πλοίου που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίωξη ασκήθηκε και σε άλλα τρία άτομα και πιο συγκεκριμένα, κατά του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκου Συντιχάκη, του δικηγόρου Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη. Στους διωκόμενους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Μετά από αρκετές ώρες, τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Μαρτίου, ο Β. Μαρινάκης εξέδωσε απαντητική ανακοίνωση όπου καταγγέλλει σκευωρία σε βάρος του μιλώντας για εγκληματικό σχέδιο και για κατάλυση του κράτους δικαίου και υπονόμευση της δημοκρατίας (!). Επίσης, αφού καταγγέλλει ουσιαστικά την κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από την σκευωρία, επιτίθεται και στους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση σε μια κίνηση που, σε άλλες περιπτώσεις, (πχ την άσκηση κριτικής στη στάση δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή ή στην υπόθεση αθώωσης του φασιστικού ρατσιστικού παραληρήματος του Αμβρόσιου), έχει δεχτεί ανηλεή πυρά ως «παρέμβαση στη δικαιοσύνη». Μέχρι στιγμής, αρκετές ώρες μετά την ανακοίνωση του Β. Μαρινάκη, ουδείς έχει επικρίνει την τοποθέτησή του και ως προς αυτό. Πρόκειται, σίγουρα, για μια ακόμη ενδιαφέρουσα παρατήρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Το σχέδιο είχε από καιρό αποκαλυφθεί. Και δεν είναι απλώς ένα σχέδιο προκλητικό και αποκρουστικό, αλλά κυριολεκτικώς εγκληματικό. Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται.

Δεν είχα ποτέ και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις για τις οποίες πρόκειται να διενεργηθεί ανακριτική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι η επιβεβαίωση της αθωότητάς μου. Δεν υπάρχει εις βάρος μου ούτε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο και η εναντίον μου ενέργεια είναι αυθαίρετη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικαστικές ενέργειες.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου, χειραγωγούν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ «μητρώο», για να προκαλέσουν ή να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις. Στο ίδιο αποκρουστικό σχέδιο και προανακριτικοί υπάλληλοι, που συστηματικά καταπιέζουν και επίμονα «πολιορκούν» κατάδικο, στον οποίο υπόσχονται μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και αποφυλάκιση, προκειμένου να με ενοχοποιήσει, λέγοντας τερατώδη ψέματα.

Δυστυχώς τις επιδιώξεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν και συγκεκριμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί περίτρανα στους Έλληνες πολίτες ποιοί είναι οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας: Οι συγκυβερνήτες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό λαό από τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει, με την ελπίδα φίμωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής.

Ας είναι βέβαιοι οι σκευωροί ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, να συνθηκολογήσω και να υποκύψω, όπως νομίζουν και επιδιώκουν.»