Μπερντές: Το χρονικό της εβδομάδας

| 29/04/2014

20/4 Κυριακή του Πάσχα: Ετήσια επανάληψη του θείου δράματος και της αίσιας έκβασής του. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης κατήγγειλαν τα κόκκινα αβγά στο μέσον των τσουρεκιών ως εν δυνάμει όπλα της ερυθράς τρομοκρατίας απέναντι στους μνημονιακούς αντιπάλους της. Τα αβγά από του χρόνου τίθενται εκτός νόμου. Η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε με τη σειρά της την ονομασία «Πάσχα», καθώς προέρχεται από το εβραϊκό «Πεσσάχ», προτείνοντας δε την μετονομασία του επί το ελληνικότερο «Κοκορέτς Μαντρί». Απαντώντας στην ευχή «Χριστός Ανέστη» ο προσωρινός βοεβόδας του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφώνησε: «Χριστός-Χριστός κι Απόστολος-Απόστολος»

21/4 Ξενύχτηδες χίπστερς στην πλατεία αγίας Ειρήνης γιόρτασαν με καθυστέρηση μιάμισης ημέρας την Ανάσταση στις 4 τα ξημερώματα. Νοσηλεύτηκαν με ελαφρά εγκαύματα 34 θύματα από πυρκαγιά που προκλήθηκε στα μούσια τους, καθώς φιλιούνταν με πάθος κρατώντας αναμμένες λαμπάδες που έφεραν ως διακόσμηση κούκλες Barbie.

22/4 Υπέρβαρος μεσήλικας υπέκυψε σήμερα μετά την κατανάλωση μισού οβελία και μιας coca-cola light κατά την ημέρα του Πάσχα. Η οικογένεια επιτέλους συνειδητοποίησε την ανάγκη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της εταιρίας του δημοφιλούς αναψυκτικού.

23/4 Του Άη Γιωργιού. Φιλοζωικές οργανώσεις και σύλλογοι βιγκανιστών χορτοφάγων ματαίωσαν τη σφαγή του Δράκου από τον δημοφιλή άγιο. Οι εικόνες στο εξής θα φέρουν τον καβαλάρη να καρφώνει μπιφτέκια σόγιας. Ξεσπάθωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά των βαρελότων με αφορμή τα φετινά πασχαλιάτικα θύματα εγκαλώντας τους Κρητικούς ως φυγόμαχους κατά την επανάσταση του ΄21. Παρέλειψε να αναφέρει πως οι στρατιώτες του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες δεν γέμιζαν ούτε ταξί.

24/4 Ανακοινώθηκε η εκλογική σύμπραξη των νεοφιλελεύθερων κομμάτων ΔΡΑΣΗ-ΔΗΞΑΝ με τον ευφάνταστο τίτλο ΓΕΦΥΡΕΣ. Ήδη αυξήθηκαν τα διόδια σε όλα τα γεφύρια της επικράτειας με αποτέλεσμα εκατοντάδες αιγοπρόβατα να βρίσκονται εγκλωβισμένα στα τελωνεία του νομού Γρεβενών. Αγανακτισμένοι βοσκοί το έριξαν στο τραγούδι:

Σαράντα πέντε Τζήμεροι κι εξήντα ο Σκυλακάκης γιοφύριν εθεμέλιωναν στου Σταύρου το Ποτάμι. Ολημερίς το ψήφιζαν, το βράδυ Βαλλιανάτος. Χασκογελούν οι μπίζνεσμεν, γελούν οι τραπεζίτες. “Αλίμονο στους κόπους σας, κρίμα στις δούλεψές σας, ολημερίς παράγετε, το βράδυ σας τα τρώμε”.

-Φιλελέ Δημοτικό της ΔΝΤιάς-

25/4 Επέτειος της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου. Δεκάδες μις Ελλάς προηγούμενων καλλιστείων ενδεδυμένες παραδοσιακές στολές αναφώνησαν μέσα σε κλίμα πατριωτικού παροξυσμού «Ακόμα αυτή την άνοιξη ραγάδες-ραγάδες!»

26/4 Επέτειος πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ. Απελπισμένοι 60χρονοι νεολαίοι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ ανέκραξαν χαιρέκακα σε οπαδούς του ΚΚΕ: «ε, ρε Γκορμπατσόφ που σας χρειάζεται!» Οι δεύτεροι απάντησαν εκτοξεύοντας ταριχευμένες φράουλες εσοδείας 1986. 27/4 Όλα βαίνουν αισίως. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την 89η αντικατάσταση του 23ου υποψηφίου στο Νομό Ροδόπης. Τη θέση καταλαμβάνει ομογενής από την Άπω Ιωνία (Japan). O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εθεάθη στο gay pride Μεσσηνίας παρέα με την οικογένεια Μπαλτάκου όπου και αποθεώθηκε από 25.000 λαού, όλοι τους διορισμένοι στο υπό κατασκευήν Κοσμοδρόμιο.

28/4 Βδομάδα ήταν και πέρασε… Τα αρνάκια ξαναβγαίνουν ανέμελα στις ρούγες του ζοφερού μας μέλλοντος.

-BerdeZ GioZ, ειδικευμένος γενικός μελλοντολόγος-