Μόναχο: «Κλασικό αμόκ»...

... η εκδοχή της αστυνομίας

| 23/07/2016

Για «κλασικό δράστη αμόκ» κάνει λόγο η αστυνομία του Μονάχου αναφερόμενη στον 18χρονο Γερμανό, ιρανικής καταγωγής, ο οποίος χθες το απόγευμα σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 16 σε εστιατόριο της περιοχής του εμπορικού κέντρου «Olympia» της πόλης. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ “ΕΙΜΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ” ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι και από τα ευρήματα της έρευνας στο σπίτι του δράστη προκύπτει ότι ο 18χρονος μελετούσε «με μεγάλη ένταση» ανάλογες περιπτώσεις αμόκ και μαζικών δολοφονιών. «Δεν έχει πάντως καμία σχέση με το θέμα των προσφύγων» ή με το Ισλαμικό Κράτος, διευκρίνισε ο αξιωματούχος και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγοι ασφάλειας για να μην κυκλοφορεί κανείς κανονικά στο Μόναχο.

Ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, γεννήθηκε στο Μόναχο και ήταν μαθητής, ωστόσο οι γονείς του δεν ήταν ακόμη σε θέση να ανακριθούν και να δώσουν πολλές πληροφορίες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Υπό διερεύνηση βρίσκεται και το ιατρικό ιστορικό του νεαρού, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο νεαρός χρησιμοποίησε πιστόλι 9 χιλιοστών και είχε μαζί του 300 σφαίρες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς κατάφερε να τα προμηθευτεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοπυροβολήθηκε, καθώς τα πυρά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Σε ό,τι αφορά τα θύματα, τα περισσότερα είναι ηλικίας 15 – 21 ετών, ενώ νεκρή είναι και μια γυναίκα 45 ετών. Όλοι είναι κάτοικοι Μονάχου, αλλά για τις εθνικότητές τους λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα.

Για το τί προηγήθηκε χθες στο Μόναχο, ΕΔΩ και ΕΔΩ