Μόναχο: Με τείχος(!) αποκλείουν τα προσφυγόπουλα...

Οι... «αξίες» της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε νέους «θριάμβους»...

| 08/11/2016

Τραγική ειρωνεία από όλες τις απόψεις. Ενα τείχος ακόμη ψηλότερο από αυτό που χώριζε το Βερολίνο κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου χτίζεται σήμερα στο Μόναχο, έτσι ώστε… να «προστατεύσει» τους ντόπιους μικροαστούς από τα προσφυγόπουλα. Με τις «αξίες» της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εμφανίζονται, για πολλοστή φορά, σε όλο το κούφιο «μεγαλείο» τους…

Το σχεδόν 4 μέτρα τείχος χτίζεται στο προάστιο Neuperlach Sud του Μονάχου για να «μαντρώσει» και να αποκλείσει 160 προσφυγόπουλα που θα εγκατασταθούν στην περιοχή. Οι φασίστες που ζήτησαν και πέτυχαν την κατασκευή του τείχους υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι «απαραίτητο» για την «ασφάλειά» τους, αλλά και για να μην πέσει κατακόρυφα η αξία της περιουσίας τους! Ανέφεραν ακόμη ότι φοβούνται ότι πρόσφυγες που θα μεταφερθούν στο καταφύγιο που έχει κατασκευαστεί στη γειτονιά τους, θα προκαλούν «θόρυβο» και «προβλήματα» με τη συμπεριφορά τους.

Ο δικαστής του διοικητικού δικαστηρίου του Μονάχου επιβεβαίωσε την κατασκευή του τείχους και κατέστησε σαφές ότι οι μετανάστες δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούν για να παίζουν ή με άλλους τρόπους για να διασκεδάσουν.

Από την άλλη, η ανέγερση του τείχους έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων, με τον αναπληρωτή πρόεδρο της κοινότητας να το αποκαλεί «τέρας του τείχους». Ενας άλλος κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι δεν υπάρχουν σπίτια ακριβώς απέναντι από το καταφύγιο, εκφράζοντας την άποψη ότι το τείχος είναι απαίσιο. «Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένας ξύλινος τοίχος με λουλούδι και όχι ένα μεγάλο πέτρινο τείχος», εξήγησε… χωρίς να «σώζει» και πολύ…

Οι πρόσφυγες έχουν γίνει αιτία διαμάχης μεταξύ των ντόπιων σε διάφορες γερμανικές πόλεις. Την Παρασκευή, μια ομάδα 30 ακροδεξιών χτύπησαν τρεις νεαρούς Αφγανούς πρόσφυγες στην ανατολική Γερμανία, ενώ σε άλλη πόλη αναφέρθηκαν δύο περιστατικά με νεοναζί να εκσφενδονίζουν πέτρες και ρατσιστικές ύβρεις κατά προσφύγων.

Πηγή: Με πληροφορίες από το kar.org.gr