Νέα επίθεση του Ισραηλινού στρατού σε σχολείο στη Γάζα, νέα Mega-προπαγάνδα

| 25/07/2014

Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και 7 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή, νέα, επίθεση του Ισραηλινού στρατού σε σχολείο στη Γάζα, το οποίο είχε μετατραπεί σε καταυλισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, που βρίσκεται στην Αίγυπτο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατήγγειλε το βομβαρδισμό και δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και εργαζόμενοι του ΟΗΕ.

Για «φριχτή σφαγή και τεράστιο έγκλημα πολέμου» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Χαμάς, απειλώντας το Ισραήλ με σοβαρά αντίποινα ενώ από τη μεριά του το Ισραήλ υποστηρίζει ότι απάντησε στα πυρά που δέχτηκε και είχε προειδοποιήσει για την εκκένωση του σχολείου.

Ο βομβαρδισμός του καταυλισμού του ΟΗΕ προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο αλλά και στη Δυτική Όχθη.

Κύμα αντιδράσεων, όμως, έχει προκαλέσει εδώ στην Ελλάδα και η κάλυψη της επίθεσης αυτής από το «Μega». Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού δεν υιοθέτησαν, απλώς, την άποψη της Ισραηλινής πλευράς αλλά την προέκτειναν, κάνοντάς την ισραηλινότερη της ισραηλινής, περνώντας crawl στο κάτω μέρος της οθόνης με τίτλο «Η Χαμάς χτύπησε σχολείο του ΟΗΕ στη ΓΑΖΑ».

mega_9