Νέα Ιωνία Βόλου: Μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα!

Συγκινητική υποδοχή στα παιδιά που θα φοιτήσουν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης

| 19/01/2017

Την ώρα που τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» τραμπούκιζαν γονείς, δασκάλους και παιδιά στο Πέραμα, στην Νέα Ιωνία του Βόλου, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι φορείς και ο λαός της πόλης, υποδέχονταν με μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά τα 15 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται μαζί με τις οικογένειές τους στις εγκαταστάσεις στο Μόζα, κατά την άφιξή τους στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, όπου θα φοιτήσουν.

προσφυγοπουλα-βολοσ6

Με αντιφασιστικά συνθήματα αλληλεγγύης, χαμόγελα, χειροκροτήματα και δώρα, ο κόσμος στην προσφυγομάνα Νέα Ιωνία έδειξε στα σημερινά παιδιά της προσφυγιάς πως δεν ξεχνά και πως είναι είναι έτοιμος να αντιπαρατεθεί στον ρατσισμό και τον φασισμό.

προσφυγοπουλα-βολοσ5

Για την ιστορία, όπως αναφέρει το thessaliatv.gr – από όπου προέρχεται και το φωτογραφικό υλικό – τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 3:15μμ και θα ολοκληρώνονται στις 7μμ. Τα προσφυγόπουλα θα παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση 6 ώρες Ελληνικά, 4 ώρες Αγγλικά και από δύο ώρες πολιτισμό, πληροφορική, μαθηματικά και φυσική. Θα μεταφέρονται με μικρό πούλμαν από το Μόζα μέχρι τα σχολεία, εφόσον θα έχουν ήδη γευματίσει στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

προσφυγοπουλα-βολοσ2

Εξάλλου, με αφορμή τους «χρυσαυγίτικους» τραμπουκισμούς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου στο Πέραμα, η Ένωση Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού καταδικάζει, σε ανακοίνωσή της, «οποιαδήποτε ρατσιστική και ξενοφοβική επίθεση γενικότερα και ειδικότερα στο χώρο του σχολείου», καθώς και την πολιτική που δίνει «την ευκαιρία σε φασιστικές εκδηλώσεις».

προσφυγοπουλα-βολοσ1

«Τα παιδιά των προσφύγων έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι το σχολείο.(…) Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.». 

ΕΔΩ βίντεο από την υποδοχή