Νέα κυκλοφορία & περιοδεία από τους PANX ROMANA

"Παρέμβαση στην Ελλάδα της κρίσης"

| 11/09/2014

Οι γνωστοί στους φαν του ελληνικού πανκ (και όχι μόνο προφανώς), οι Panx Romana ανακοίνωσαν μέσω της ιστοσελίδας Rock Overdose  την πρόθεση και την απόφαση τους να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο τον οποίο θα υποστηρίξουν με περιοδεία σε όλη τη χώρα. Οι λόγοι και τα ερεθίσματα που εξηγεί ο Frank Panx ότι τους οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση είναι -όπως με ικανοποίηση θα περιμέναμε- όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Εδώ το μήνυμα του γκρουπ:

Το γεγονός ότι ζούμε την Ελλάδα του 2014, την Ελλάδα μέσα στο μύθο, ευνοεί την έμπνευση και την θεματολογία των στίχων. Είναι στίχοι γραμμένοι με τα μάτια ενός ανέργου – νεόπτωχου στη γη της κρίσης, ενός αθεράπευτα αισιόδοξου ανθρώπου που ζει σε ένα μοντέρνο πεδίο μάχης. Έγκλειστου σε ένα κοινωνικό στρατόπεδο μοναξιάς και απομόνωσης, σαν αυτό της Λωρίδας της Γάζας, με βομβαρδισμούς από φοβίες, κατάθλιψη, τάσεις αυτοκτονίας, απαισιοδοξία, ανασφάλεια που προκαλούν ψυχικές αιμορραγίες, πληγές και πόνο.

Στο ίδιο πλαίσιο γραμμένη και η μουσική παντρεύεται με τους στίχους δημιουργώντας την κατάλληλη συνταγή, φάρμακο για ψυχοθεραπεία. Σε αυτή την νέα μας δουλειά είναι όλα πιο καλοδουλεμένα. Εκατοντάδες ώρες στο studio για τις ηχογραφήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα, μουσική και στίχους αγκαλιασμένα σφιχτά δημιουργώντας αντισώματα αλληλεγγύης, συντροφικότητας και αγάπης ο ένας για τον άλλο. Αντισώματα αντίστασης σαν άμυνα σε ένα τέρας που πεινάει και καταστρέφει την ζωή στο κοινωνικό βυθό – ιστό, σαν από τράτα επιτελείται η καταστροφή ή από ψαράδες δημόσιους βασανιστές με δυναμίτες που βλέπουν μόνο το συμφέρον τους μπροστά στο κέρδος και στην εξουσία.

Οι Panx Romana είναι ακόμα και σήμερα αυτό που γνωρίζετε. Το μέσο, η μηχανή που δουλεύει από το 1982 έως και σήμερα, που προσπαθεί να σκοτώσει τον κακό μας εαυτό και τις τοξικές νοοτροπίες που μας βασανίζουν. Του ρατσιστή, του φασίστα, του υπερήφανου, του εγωιστή. Τραγουδάμε προκειμένου να μην νικήσουν οι φοβίες, αλλά οι άνθρωποι. Προσπαθούμε να παραμείνουμε άνθρωποι και ακόμα αυτή την τέχνη μελετάμε…

Η νέα μας δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει κάπου στις αρχές του 2015 σε βινύλιο και CD από τους 4 μουσικούς του αρχικού σχήματος, Δημήτρη Δ, Julio, Woody & Frank Panx. Θα περιέχει 13 νέα τραγούδια, σε δικιά μας ανεξάρτητη παραγωγή. Η κυκλοφορία θα συνοδευτεί με μια περιοδεία σε όσες περισσότερες πόλεις μπορούμε, μιας και κατά το ήμισυ η μπάντα αποτελείται από άνεργους 24 ώρες διαθέσιμους και κατά το ήμισυ από εργαζόμενους με τρελά ωράρια.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερα, κάποιο video clip, το εξώφυλλο και τον τίτλο της νέας μας δουλειάς. Όλα θα ξεδιπλώνονται με βήματα σταθερά.

Frank Panx

Panx Romana Facebook Page: http://facebook.com/panxromanaofficial
http://www.panx.gr

Πηγή