Νέα Σμύρνη - Νέος Κόσμος: Οι προσφυγογειτονιές αλληλέγγυες στους κατατρεγμένους

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Σάββατο 2/4, 11 πμ, πλατεία της Νέας Σμύρνης

| 31/03/2016

Κάλεσμα σε «κάθε κάτοικο, εργαζόμενο/η, άνεργο/η, νέο/α να περπατήσουμε μαζί, να διαδηλώσουμε, να δείξουμε στην κυβέρνηση, το κράτος, την ΕΕ, στους φασίστες, τα ΜΜΕ ότι, η Φτώχεια και ο Πόλεμος είναι το πρόβλημα και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες», απευθύνουν πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων της Νέας Σμύρνης και του Νέου Κόσμου, για το ερχόμενο Σάββατο, 2 Απρίλη, στις 11 το πρωί στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ενώ μετά θα ακολουθήσει πορεία στον Νέο Κόσμο.

«Οι γειτονιές της προσφυγιάς ανοίγουν τις πόρτες στους κατατρεγμένους της γης και πετάνε στα σκουπίδια τους φασίστες» σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές. «Αγκαλιάζουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες, μοιραζόμαστε αυτά που έχουμε αλλά και αυτά που μας λείπουν, ονειρευόμαστε και ελπίζουμε μαζί τους σε ένα καλύτερο κόσμο. Ξέρουμε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι οι εχθροί μας, δεν είναι οι “άλλο”. Ξένοι και εχθροί είναι αυτοί που γεννούν την φτώχεια και το ξεριζωμό, αυτοί που ζουν σαν παράσιτα από την εργασία των ανθρώπων, αυτοί που κερδίζουν από την καταστροφή».

Προσθέτουν, ότι «η συμφωνία Ε.Ε.–Τουρκίας, που οριστικοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, φανερώνει το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Επισημοποιεί τους φράχτες σε κάθε χώρα, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ενεργοποιεί μηχανισμούς καταστολής, μετατρέπει το Αιγαίο σε πεδίο μάχης απέναντι στους Αυτή η συμφωνία έχει την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης. Πίσω από τα “δάκρυα για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες”, η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε ήδη το ανθρωποκυνηγητό, τις συλλήψεις και τις απελάσεις. Χωρίς αναστολές κάνει “τη βρώμικη δουλειά”. Διαχωρίζει τους πρόσφυγες ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους, μετατρέπει τα hotspot σε κέντρα κράτησης – στρατόπεδα συγκέντρωσης, προκαλώντας ακόμη και την αντίδραση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που αναστέλλει δραστηριότητες της στα ελληνικά νησιά. Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες και υπηρετούν το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που καλλιεργεί η οικονομική ολιγαρχία και οι φασίστες, ότι δήθεν οι πρόσφυγες είναι απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων, όταν οι ίδιοι προξενούν πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υποδαυλίζουν θρησκευτικούς φανατισμούς, έθρεψαν διάφορες φονταμενταλιστικές οργανώσεις. Είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τη λιτότητα εναντίον όλων των ντόπιων πληθυσμών της Ευρώπης, με ακραία εκδοχή τις λαϊκές τάξεις της Ελλάδας. Αντίθετα το μεγαλύτερο μέρος του λαού, θεωρεί τους πρόσφυγες και μετανάστες/τριες καλοδεχούμενους, θέλει να σταματήσουν οι πόλεμοι και ο ξεριζωμός, παλεύει ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

»Το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα πρέπει να δυναμώσει, διεκδικώντας να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/τριες, να πέσει ο φράχτης στον ́Εβρο, να τους δοθεί άσυλο, περίθαλψη, στέγαση σε ανοικτές δομές φιλοξενίας, σε κάθε Παράλληλα χρειαζόμαστε ένα δυνατό διεθνιστικό αντιπολεμικό κίνημα, διεκδικώντας να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, να κλείσουν οι βάσεις, να μην υπάρχει καμιά ελληνική συμμετοχή, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο. Την προσφυγιά δημιουργούν οι πόλεμοι και η φτώχεια. Τα αντιδραστικά καθεστώτα και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τροφοδοτούν την βαρβαρότητα των ακραίων ισλαμιστικών κύκλων και τανάπαλιν. Η μόνη απάντηση είναι η ενότητα των εργαζομένων και των λαών, πέρα από την καταγωγή τους, το χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία τους, πέρα από σύνορα.».