Νέος γύρος ενάντια στον φασισμό στο Ωραιόκαστρο

Συνεχίζεται η αντίσταση στις προσπάθειες μελών ακροδεξιών οργανώσεων να εμποδίσουν τα προσφυγόπουλα να πάνε στο σχολείο

| 20/02/2017

Ένταση επικράτησε και σήμερα το μεσημέρι, έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιόκαστρου, που έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ρατσιστικών οργανώσεων, κατά την αναμονή της άφιξης των προσφυγόπουλων που φοιτούν εκεί.

Περίπου 10 μέλη της “Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών” που αντιτάσσονται στην φοίτηση των προσφύγων στο σχολείο συγκεντρώθηκαν με σκοπό να τα εμποδίσουν να εισέλθουν για μάθημα. Στο σημείο βρίσκονταν και 15 μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων οι οποίοι πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση.

Τα μέλη των δυο ομάδων, μετά από έντονους προπηλακισμούς, πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ακροδεξιού με κακώσεις στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Λόγω της έντασης τα προσφυγόπουλα αναγκάστηκαν να μπουν  στο σχολείο από δευτερεύουσα είσοδο.

Η εκπρόσωπος του Γραφείου Εκπαίδευσης Προσφύγων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Φωτεινή Παπαδοπούλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι παρά την τριήμερη αποχή από τα μαθήματα που είχε εισηγηθεί ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, δεν υπήρξαν γονείς που δεν έστειλαν τα παιδιά τους για μάθημα.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής δηλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, όπως το είχε σχεδιάσει. Τα παιδιά και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Κάποιες μειοψηφίες θλιβερές, κάποιων ακραίων φασιστικών στοιχείων, τις αφήνουμε και προχωράμε κανονικά. Η κοινωνία, όπως έχει αποδείξει και έμπρακτα αποδεικνύει, ενισχύει την προσπάθεια και δραστηριοποιείται θέλοντας τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στα σχολεία

Σε βίντεο της σελίδας oraiokastro 24, φαίνεται ένα από τα μέλη της ομάδας της “Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών” να δέχεται επίθεση στο προαύλιο του σχολείου από μια ομάδα αντιεξουσιαστών.

πηγή