Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Νέος δίσκος: Τhe Waterboys: Modern Blues| Feelgood

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 29/04/2015

DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. Εδώ ο Αντώνης Φράγκος με το Modern Blues των The Waterboys, του Mike Scott:

[br]

modern blues

[br]

Modern Blues

The Waterboys

Feelgood  | CD/LP/DL

Αντώνης Ν, Φράγκος
[br]

 

 

Χωρίς ποτέ να έχουν ξεπεράσει  την πρώτη “Big Music” τριλογία τους, με κορωνίδα το “This Is The Sea”, οι Waterboys, με ηγέτη τον Σκωτσέζο  Mike Scott, διατήρησαν στα επόμενα  άλμπουμ σπίθες από εκείνη  την δημιουργική έξαρση.

Το “Modern Blues” –  ενδέκατος δίσκος στη σειρά-  είναι μια όμορφη κυκλοφορία με μπλουζ, κάντρι και φολκ- ευαίσθητες ροκάδικες χορευτικές  μπαλάντες, με το πνεύμα των σίξτις και των μπίτνικς να   αναδύεται απ’ τα  στιχάκια του Scott, ως φόρος τιμής στους ήρωες του. Στον Elvis, τον Hendrix, τον Keith Moon, τους Charlie Parker, John Lennon, Marvin Gay αλλά και τον Πλάτωνα, την Ιωάννα της Λωρραίνης και  τον Σαίξπηρ ( I Can See Elvis).

Με την βοήθεια του Mike Scott που παραμένει ακόμη και τώρα φρικιό ( “Still A Freak”), θλιβόμαστε κι εμείς μαζί του για το κλείσιμο των βιβλιοπωλείων και των δισκάδικων (“Nearest Thing to Hip”), και στο δεκάλεπτο φινάλε ακούμε τον Jack Kerouac να απαγγέλλει εδάφια από το “On The Road” ( “Long Strange Golden Road”).

[hr]

Ακούστε μουσική από αυτή την κυκλοφορία εδώ : 

[hr]

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, έπαιξε ως μουσικός παραγωγός σε πολλά ραδιόφωνα για πολλά χρόνια και έγραψε ως μουσικός κριτικός σε μια σειρά περιοδικά. Αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα.