Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Anouar Brahem: Souvenance | ECM

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 24/06/2015

DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. Εδώ ο Αντώνης Ν. Φράγκος με το Souvenance του Anouar Brahem:

[br]

_souvenance_ anouar brahem

[br]

Anouar Brahem

Souvenance

ECM | CD / LP

Αντώνης Ν. Φράγκος

[br]

 

 

Τυνήσιος, ο Brahem, συνθέτει, παίζει ούτι  ενώ ηχογραφεί για την ετικέτα της ECM. θεωρείται από τους ανανεωτές της κλασικής και φολκ Αραβικής μουσικής συνδυάζοντάς την με τζαζ αυτοσχεδιασμούς.

Στο διπλό “Souvenance” λειτουργεί με το κουαρτέτο του- τον Francois Couturier στο πιάνο- με μπάσο, κλαρινέτο και σαξόφωνο και την  Orchestra della Svizzera Ιtaliana, σε ένα πανέμορφο ταξίδι πρόσφατων αναμνήσεων από την Αραβική Άνοιξη που άρχισε από την πατρίδα του.

Οι ενορχηστρώσεις του, ο τρόπος που προοδεύουν οι συνθέσεις, η συνέργεια με τα έγχορδα, και οι παρεμβάσεις των οργάνων φανερώνουν μια εξαιρετικής λεπτότητας μουσική δουλειά  με υπνωτικούς  λαϊκούς ρυθμούς γεμάτους ένταση και δραματικότητα.

Πάνω από όλα, όμως, το έργο συνολικά προσφέρεται για συγκίνηση και  πραγματική απόλαυση!

[hr]

Ακούστε μουσική από αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ : 

[hr]

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, έπαιξε ως μουσικός παραγωγός σε πολλά ραδιόφωνα για πολλά χρόνια και έγραψε ως μουσικός κριτικός σε μια σειρά περιοδικά. Αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα.