Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

Kooba Tercu: Kooba Tercu | Spinalonga Records

DiscLab : νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

| 24/06/2015

DiscLab: Εδώ που κοινοποιούνται οι πιο θορυβώδεις έρευνες που διεξάγονται στα σκοτεινά μας εργαστήριά, με στόχο νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία. Εδώ ο Μιχάλης Παπαμακάριος με το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των Kooba Tercu:

[br]

Kooba Tercu Cover[br]

Kooba Tercu

Kooba Tercu

Spinalonga Records | CD / LP

Μιχάλης Παπαμακάριος

[br]

[br]

Όταν ο Johnny Tercu αποφάσισε να μαζέψει μέλη από την «αφρόκρεμα» του εγχώριου ροκ αντεργκράουντ (από μπάντες όπως Cube, Misuse, The Bliss, κ.α.) οι Cooba Tercu ήταν πλέον γεγονός…

Το γεγονός αυτό, πέρα από τα εκρηκτικά τους live, ηχογραφήθηκε στον ομότιτλο άλμπουμ τους το οποίο κυκλοφορεί σε βινύλιο και ψηφιακά διαμέσου του Bandcamp.

Heavy ήχος με progressive, ψυχεδελικά και πειραματικά στοιχεία, με καθόλου προβλέψιμη εξέλιξη των κομματιών, κάτι που προσδίδει μια post και τζαζ φιλοσοφία στη προσέγγιση τους.

Εν κατακλείδι  ένα πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ το οποίο με τη σειρά του δείχνει πόσο έχει ανοίξει η οπτική εγχώριων δημιουργών στο τι μπορεί να σημαίνει σήμερα ροκ ήχος. Συνήθως εμείς οι γραφιάδες αυτά τα άλμπουμ τα βάζουμε στα post και καθαρίζουμε.

Με το Kooba Tercu όμως δεν καθαρίζεις εύκολα. Ροκ άποψη, στην κυριολεξία, χωρίς στεγανά και στυλιστικές εξαρτήσεις. Heart, Passion and Mind! No Hype….

[hr]

Ακούστε μουσική από αυτή τη νέα κυκλοφορία εδώ : 

[hr]

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…