Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες στην Λέσβο

Σε χιλάδες ανέρχονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα νησιά λόγω της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

| 04/08/2016

Δύο με τρεις φέρονται να είναι οι αγνοούμενοι, μέχρι στιγμής, από ναυάγιο πλαστικής βάρκας στην οποία επέβαιναν περίπου 50 πρόσφυγες με προορισμό τη Λέσβο, στις 10 σήμερα το πρωί, δυο μίλια ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Περισυνελέγησαν μέσα από την θάλασσα περίπου 50 άνθρωποι ενώ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες αγνοούνται άλλα δυο ή τρία άτομα. Στην περιοχή έχει ξεκινήσει ήδη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ οι διασωθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκτός από τους παραπάνω, συνολικά 54 πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο και στη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα στη Λέσβο από χθες το πρωί και μέχρι σήμερα στις 9 το πρωί πέρασαν 23 πρόσφυγες, ενώ στη Χίο το αντίστοιχο διάστημα πέρασαν 31 πρόσφυγες. Αντίθετα στη Σάμο για μια ακόμα μέρα δεν πέρασε κανένας.

Σήμερα Πέμπτη στη Λέσβο, σε εφαρμογή της απάνθρωπης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3.645 πρόσφυγες, στην Χίο 2.766 και στη Σάμο 1.038. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7.458.