Από το «ξέπλυμα»... στην «δημοκρατική» «βάπτιση»

Οταν το Καστελόριζο και η Ρω είναι μόνο η αρχή για την «ένταξη» της «ΧΑ» στο «δημοκρατικό κλίμα»...

| 12/12/2016

Ενός κακού μύρια έπονται. ‘Οταν εξαπατάς – και μάλιστα στο όνομα του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς – έναν ολόκληρο λαό, μέσω της υπογραφής νέου μνημονίου εκεί που θα «έσκιζες» τα προηγούμενα, η κατηφόρα πολύ δύσκολα έχει φρένο. Φτάνοντας ακόμη και στην φθηνή, αμοραλιστική, αλλά, πάντα, άκρως επικίνδυνη ψηφοθηρία, χρησιμοποιώντας πολιτικά τους «χρυσαυγίτες» ναζί.

Η επικοινωνιακή «αντεπίθεση» της κυβέρνησης μετά το εξόφθαλμο πολιτικό «ξέπλυμα» της τρέχουσας κομματικής έκφρασης των φασιστών που συνιστούσε η κοινή επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της «Χρυσής Αυγής» σε Καστελόριζο και Ρω ήταν εύλογη συνέπεια αυτής της κατηφόρας. Φαίνεται όμως πως δεν ήταν το τέλος, αλλά μια εξαιρετικά τρομακτική, ως προς τις συνέπειες της, «αρχή». Διότι το θέμα «συντηρήθηκε» με τον πλέον ανατριχιαστικό τρόπο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της συγκυβέρνησης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», υποστήριξε σοβαρότατα τα εξής: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Η εύλογη κατακραυγή που προκάλεσαν τα παραπάνω, ανάγκασε τον Ν. Παρασκευόπουλο να επανέλθει με δήλωσή του αργά χθες:

«Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται».

Δήλωση η οποία, όχι μόνο δεν «διόρθωσε» κάτι, αλλά χειροτέρευσε τα πράγματα, αφού επιμένει και ενισχύει την αρχική του εκτίμηση περί… «ένταξης» των «χρυσαυγιτών» στο «κλίμα της δημοκρατίας»…

Ετσι, ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κοντόθωρη και, επαναλαμβάνουμε, άκρως επικίνδυνη τακτική του, νομίζει ότι θα χρησιμοποιήσει την «Χρυσή Αυγή» για να «κόψει» ψήφους από τη ΝΔ, βάζοντας το φασιστικό κόμμα στο… κάδρο των «πολιτικών δυνάμεων», ουσιαστικά νομιμοποιώντας την παραπέρα.

Το μόνο που μένει είναι να ελπίσουμε ότι όλα αυτά δεν θα σημάνουν – ή, ακόμη χειρότερα, δεν «προαναγγέλουν» – την αθώωση των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των εντολέων και των οργανωτών τους…