«Μόνος ή Αλληλέγγυος;»

Ενα ντοκιμαντέρ για την αλληλεγγύη στην εποχή των μνημονίων

| 02/06/2016

Το ντοκιμαντέρ «Μόνος ή Αλληλέγγυος;/ Solitaire ou Solidaire?» με θέμα το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, tην Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 21.00, στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, στάση μετρό: Βικτώρια)

«Η μοναξιά δεν είναι απλά ένα υπαρξιακό ζήτημα αλλά αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων. Η αλληλεγγύη ήρθε ως απάντηση στην κοινωνική απομόνωση» λένε οι συντελεστές και συνεχίζουν: «Το ντοκιμαντέρ για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη ξεκινά από την βασική αφορμή της δημιουργίας του, την απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών το 2011.

»Στη συνέχεια μέσα από τις μαρτυρίες ασθενών και μελών του ΚΙΑ αποτυπώνει τον αποκλεισμό από το δικαίωμα στην περίθαλψη.

»Το ιατρείο εν μέσω της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα εξυπηρετεί τις ανάγκες πολιτών, μεταναστών και ελλήνων που βρήκαν κλειστές τις πόρτες του συστήματος Υγείας. Παράλληλα διερευνά το αν η αλληλεγγύη ως πρακτική “μεταγγίζεται” μέσα από τις δομές αυτές στην κοινωνία.».

Σκηνοθεσία – Παραγωγή (με αλφαβητική σειρά): Ειρήνη Καραγκιοζίδου, Άκης Κερσανίδης, Αιμιλία Κουγιουμτζόγλου, Κική Μουστακίδου, Σταυρούλα Πουλημένη, Χρύσα Τζελέπη

Μοντάζ: Θεόφιλος Καλαϊτζίδης

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Παπαγεωργίου

Είσοδος: Ελεύθερη

SOLITAIRE OU SOLIDAIRE? TRAILER from Anemicinema on Vimeo.