ΟΕΝΓΕ - Κορονοϊός: Χρειάζονται γιατροί, νοσηλευτές, ΜΕΘ, εξοπλισμός ΤΩΡΑ

Γιατί καλές είναι οι γενικόλογες εξαγγελίες αλλά οι πράξεις είναι που σώζουν ζωές

| 18/03/2020

Επειδή καλές είναι οι εξαγγελίες και οι λεκτικές «πρόνοιες» όμως πλέον όταν δίνεις μάχη με το χρόνο για ανθρώπινες ζωές χρειάζονται πράξεις, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος – ΟΕΝΓΕ ζητά συγκεκριμένες πράξεις άμεσα για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τις συνεχιζόμενες ελλείψεις παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Γι’ αυτό πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στις 16.00 Παράσταση Διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας καλώντας τον κόσμο να μην προσέλθει και να μείνει σπίτι του και μόνο δια των εκπροσώπων της τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ είναι τα ακόλουθα:

  1. Άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το σύνολο των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.
  2. Να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΜΕΘ ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό αυξημένων, κλπ.).
  3. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κλπ.).
  4. Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, με προτεραιότητα τα Τ.Ε.Π και τις Μ.Ε.Θ αλλά και των δομών Π.Φ.Υ ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
  5. Διάθεση δωρεάν στον πληθυσμό αντισηπτικών, μασκών και των άλλων μέσων ατομικής προστασίας για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια.
  6. Να χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσους συναδέλφους τις δικαιούνται. Υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων ότι διοικήσεις νοσοκομείων προσπαθούν να αποτρέψουν τους συναδέλφους να την ζητήσουν ή αρνούνται να απαντήσουν στο αίτημά τους για τη χορήγηση της εν λόγω άδειας.
  7. Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορονοϊό.

 

ΥΓ. Εμείς ως #ToPeriodikoGR να θυμίσουμε εδώ πως  αντιμετώπισε τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ (τους ήρωες που τώρα καλούν να χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια) η κυβέρνηση στις 11 Δεκεμβρίου 2019 όταν διαμαρτύρονταν για ελλείψεις στα νοσοκομεία και για περαιτέρω λογική ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας υγείας…