Οι αγρότες της Κρήτης αντιμέτωποι με χημικά έξω από το Υπουργείο

Χορεύουν πεντοζάλη και δηλώνουν ότι θα μείνουν εκεί όσο χρειαστεί

| 08/03/2017

Το πρωί έφτασαν αγρότες από την Κρήτη για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη. Οι αγρότες ζητάνε τη λήψη μέτρων για τη συνολική στήριξη του αγροτικού τομέα.

Από το πρωί οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν έρθει σε σύγκρουση με τους αγρότες αρκετές φορές. Τα πρώτα επεισόδια, με ρίψη δακρυγόνων, ξεκίνησαν όταν ομάδα αγροτών κινήθηκε προς την είσοδο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Το αίτημά τους να συναντηθούν 40 αγρότες με εκπρόσωπο του υπουργείου δεν είχε γίνει δεκτό. Έγιναν προσαγωγές, ενώ μετά από λίγο φάνηκε να ηρεμούν τα πράγματα. Ωστόσο δεν πέρασε πολλή ώρα και ξεκίνησε και δεύτερος γύρος εκτεταμένης ρίψης χημικών.

Δημιουργήθηκε ένταση γιατί η συντονιστική των αγροτών κατήγγειλε ότι ορισμένοι υπάλληλοι του υπουργείου (ενώ υποτίθεται ότι κάνουν και αυτοί στάση εργασίας σε συμπαράσταση) τους έκαναν απρεπείς χειρονομίες από τα παράθυρα.

Οι αγρότες έσπασαν τζάμια από κλούβες με τις κατσούνες τους και παραμένουν έξω από το Υπουργείο χορεύοντας πεντοζάλη, δηλώνοντας ότι θα μείνουν εκεί όσο χρειαστεί. Ωστόσο προγραμματίζεται και πορεία προς τη Βουλή.

Στο μεταξύ αναμένονται και αγρότες από τη Μακεδονία αργότερα, ενώ οι αγρότες της Πελοποννήσου κατέφτασαν ήδη έξω από το Υπουργείο.