Οι νέο- ψυχεδελικοί Allah-Las επιστρέφουν!

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου: Principal Club Theater (Θεσ/κη) Σάββατο 1 Νοεμβρίου: Fuzz Live Music Club (Αθήνα)

| 28/10/2014

Αμερικανοί από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, δημιουργημένοι το 2008, ένα κουαρτέτο που κέρδισε τις εντυπώσεις με την πρώτη εδώ εμφάνισή του καθώς αντιπροσωπεύει όλη  εκείνη την ιστορία του γκαράζ ψυχεδελικού ροκ. Μιλάμε για ένα «μετά» ή αν θέλετε νέο-ψυχεδελικό σύνολο που ναι μεν έλκει τις επιρροές του από το παρελθόν, δεύτερο μισό των 60’s, ο τρόπος, δε, προσέγγισης του μουσικού υλικού ακόμη και ο τρόπος παιξίματος, η ιδιοσυγκρασία τους δηλαδή, τους δένει γερά με το σήμερα. Διότι οι Matthew Correia (κρουστά), Spencer Dunham (μπάσο), Miles Michaud (φωνή,κιθάρα), και Pedrum Siadatian (λιντ κιθάρα), μοιάζουν περισσότερο με μουσικούς που κοιτάζουν την εποχή εκείνη με την διάθεση του 2000, διαλέγουν τα στοιχεία που τους ταιριάζουν περισσότερο και, έχοντας αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, σκαρώνουν τραγούδια με όλα αυτά τα υλικά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως τρία από τα τέσσερα μέλη του γκρουπ γνωρίστηκαν ενώ δούλευαν στο μυθικό δισκάδικο Amoeba στην Sunset Boulevard και είναι εκεί που διαμόρφωσαν τα ακούσματά τους, τα οποία κατόπιν πρόβαραν, πού αλλού, στα γκαράζ της γειτονιάς τους.  Τόσο στο πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ όσο και στο πολύ πρόσφατο δεύτερο, “Worship In The Sun”, οι  Allah-Las παραδίδουν μουσικές επηρεασμένες θετικά από τους Βρετανούς Zombies – ειδικά οι κιθάρες- αλλά και από τις μελωδικές γραμμές του Arthur Lee και των Love. Όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος έγραψαν πως “η μουσική  εμπεριέχει τους ανέμελους δροσερούς ήχους της Καλιφόρνια…ονειρικό ρομαντισμό με συναισθήματα χαράς μαζί  και μελαγχολίας.” Με παραγωγό τον Nick Waterhouse που είναι και τραγουδοποιός, το δεύτερο πόνημα των Allah-Las ανανεώνει τον ήχο του πρωτόλειού τους: οι κιθάρες των Birds κάνουν αίσθηση, φυσικά οι Love αλλά και η κάντρι- φολκ μελωδία δεν πάει  πίσω, τα τραγούδια αποκτούν πλέον μορφή  και περιεχόμενο, με άλλα λόγια υπόσταση. Δεν είναι κλισέ η μουσική τους, αν και μετέρχεται γνωστά σχήματα της γκαραζοψυχεδέλειας, ούτε ξεπούλημα νοσταλγίας, καθώς όλα αυτά ερμηνεύονται με αρκετή δόση χαλαρής αποστασιοποίησης χωρίς την δραματική ένταση των παλαιοτέρων. Περισσότερο ποπ παρά οτιδήποτε  άλλο, οι Allah-Las μας θυμίζουν 13th Floor Elevators από την ανάποδη, ήτοι χωρίς το αθέλητο ή ηθελημένο χάος των τελευταίων. Την συναυλία των Καλιφορνέζων ανοίγουν οι δικοί μας My Drunken Haze, μπάντα με ποικίλες όσες επιρροές- ByrdsVelvet UndergroundJohn Barry κ.α. Θα ακουστούν, για πρώτη φορά, κομμάτια από το πρώτο  ομώνυμο τους  άλμπουμ που κυκλοφορεί  αρχές Νοέμβρη από την Inner Ear, σε παραγωγή του King Elephant των Baby Guru.

INFO:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου

Principal Club Theater

Doors open: 20:00

Τιμή εισιτηρίου: €18 (μέχρι 30/9), €20 στην προπώληση και €22 στην πόρτα 

ΑΘΗΝΑ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου

Fuzz Live Music Club

Doors open: 20:00

Τιμή εισιτηρίου: €20 (μέχρι 30/9), €23 στην προπώληση και €25 στην πόρτα

Σημεία προπώλησης: Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876

Online sales: www.public.gr   www.viva.gr 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, έπαιξε ως μουσικός παραγωγός σε πολλά ραδιόφωνα για πολλά χρόνια και έγραψε ως μουσικός κριτικός σε μια σειρά περιοδικά. Αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα.