Οι "πειρατές της Καραϊβικής" χαιρετίζουν το "Όχι" των Ελλήνων!

Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο, Έβο Μοράλες και Νικολά Μαδούρο έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης στην Αθήνα!

| 06/07/2015

Οι συνήθεις ύποπτοι, άσπονδοι εχθροί των ισχυρών κέντρων της καθεστηκυίας τάξης , τα κακά παιδιά της Λατινικής Αμερικής ή “πειρατές της Καραϊβικής όπως τους είχε χαρακτηρίσει παλιότερα ο συγγραφέας Ταρίκ Αλί (στη θέση του Μαδούρο ο εν ζωή τότε Τσάβες) δεν άργησαν να δείξουν το πως αισθάνονται για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού την οποία εξέλαβαν ως περήφανη απάντηση απέναντι σε ΔΝΤ και ΕΕ. Δείτε τα μηνύματα:

[hr]

Φιντέλ Κάστρο:

[hr]

Εξοχότατε κ. Αλέξη Τσίπρα,

Πρωθυπουργέ της Ελλάδας

Σας συγχαίρω θερμά για τη λαμπρή πολιτική σας νίκη, τις λεπτομέρειες της οποίας παρακολούθησα από κοντά μέσω του καναλιού TeleSur.

Η Ελλάδα είναι πολύ οικεία για τους Κουβανούς. Αυτή μας δίδαξε φιλοσοφία, τέχνη και επιστήμες της αρχαιότητας όταν σπουδάζαμε στο σχολείο και, μαζί με αυτά, την πιο περίπλοκη από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες: την τέχνη και την επιστήμη της πολιτικής.

Η χώρα σου, ειδικά η τόλμη της στην παρούσα συγκυρία, γεννά το θαυμασμό στους λαούς της Λατινιής Αμερικής και της Καραϊβικής αυτού του ημισφαιρίου, που βλέπουν πώς η Ελλάδα, μπροστά σε απειλές από το εξωτερικό, υπερασπίζεται την ταυτότητά της και την κουλτούρα της. Ούτε ξεχνούν ότι ένα χρόνο μετά την επίθεση του Χίτλερ στην Πολωνία, ο Μουσολίνι διέταξε το στρατό του να εισβάλει στην Ελλάδα, και αυτή η γενναία χώρα απώθησε την επίθεση και ανάγκασε τους εισβολείς να υποχωρήσουν, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη τεθωρακισμένων γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα οι οποίες παραμέρισαν τους αρχικούς στόχους της ύπαρξής τους.

Η Κούβα αναγνωρίζει το θάρρος και τις επιχειρισιακές ικανότητες των ρωσικών στρατευμάτων, που, ενωμένες με τις δυνάμεις του ισχυρού συμμάχου τους, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και με αυτές άλλων εθνών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, επιχειρούσαν πάντα να απογεύγουν τον πόλεμο αλλά ποτέ δεν επέτρεψαν η στρατιωτική επιθετικότητα να περάσει χωρίς μια απάντηση πειστική και συντριπτική.

Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας, όταν η ειρήνη και η επιβίωση του είδους μας κρέμονται από μια κλωστή, κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, με τρόπο που κανείς δε θα μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την σοβαρότητα με τις οποίες πολλοί από τους πιο υπεύθυνους και σοβαρούς από όσους διοικούν, αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη.

Σας ευχόμαστε, εντιμότατε σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Αδελφικά,

Fidel Castro Ruz

[hr]

Ραούλ Κάστρο: 

[hr]

«Απευθύνω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για τη νίκη του όχι στο ελληνικό δημοψήφισμα», δήλωσε ο Ραούλ Κάστρο, σύμφωνα με την Granma. «Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίζει τη θαρραλέα πολιτική της κυβέρνησης της οποίας ηγείστε», πρόσθεσε.

raul-castro-cuba

[hr]

Νικολά Μαδούρο:

[hr]

“Είναι μια νίκη κατά της χρηματοοικονομικής τρομοκρατίας του ΔΝΤ (…), τη θεωρούμε και δική μας νίκη, και των γενναίων λαών της Λατινικής Αμερικής. Ζήτω η Ελλάδα!”, είπε ο βενεζουελάνος ηγέτης αφού συνεχάρη τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βενεζουέλα, η οποία ήταν παρούσα σε συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης για τον εορτασμό των 204 ετών από την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ντιοσδάδο Καμπέγιο, είπε ότι ο λαός μίλησε ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πρόταση του ΔΝΤ. “Οι λαοί μιλούν και λένε στους μισθοφόρους του κεφαλαίου ότι πρέπει να σκεφτούν έναν άλλο τρόπο για να βγάλουν λεφτά”, είπε.

maduro-people_0

[hr]

Έβο Μοράλες:

[hr]

 Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες χαιρέτισε σήμερα την νίκη του “όχι” στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα και σημείωσε ότι αποτελεί μια ήττα για τον “ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό”.

“Χαιρετίζω τον σπουδαίο ελληνικό λαό για τον θρίαμβο” του “όχι”, “ο οποίος συνιστά μια πανωλεθρία για τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό”, δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ABI.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος “αποτελεί την αρχή της απελευθέρωσης του ευρωπαϊκού λαού”, πρόσθεσε ο Μοράλες, ο οποίος εξέφρασε “τον σεβασμό του και τον θαυμασμό του για τον ελληνικό λαό”.

evo-morales_1

[Υστερόγραφο:
Μήπως κάπως έτσι έχει δίκιο ο Άδωνις και η Σώτη και το βαθύτερο σχέδιο των κομμουνιστών στην Ελλάδα είναι να φύγουμε όντως από Ευρώπη και να προσαράξουμε Λατινική Αμερική:]

latinikiameriki

  [br]

castro-maduro-morales