Οι φασίστες είναι με το ΝΑΤΟ ..και στην Τουρκία

Επίθεση κατά μελών της νεολαίας του ΚΚ Τουρκίας

| 01/03/2018

Στόχος επίθεσης φασιστών έγιναν μέλη της νεολαίας του ΚΚ Τουρκίας ενώ μοίραζαν φυλλάδια κατά του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή στα πανεπιστήμια δύο επαρχιών στο πλαίσιο ευρύτερης καμπάνιας του κόμματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚ Τουρκίας στην ιστοσελίδα του,  οι επιθέσεις έγιναν στα πανεπιστήμια του Τεκιρντάγ και της Αττάλειας.  Στην πρώτη περίπτωση, ένα μαύρο αυτοκίνητο πλησίασε τα μέλη της νεολαίας του ΚΚ Τουρκίας που μοίραζαν φυλλάδια στην είσοδο του Πανεπιστημίου, τα περικύκλωσαν και απαίτησαν να σταματήσουν. Όταν έλαβαν αρνητική απάντηση επιτέθηκαν στα μέλη της νεολαίας του ΚΚ Τουρκίας με γροθιές και σιδερένιους σωλήνες, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, την οποία κάλεσαν άλλοι φοιτητές, η οποία ανέκρινε τα μέλη της νεολαίας του ΚΚ Τουρκίας! Ενώ οι δύο τραυματίες ετοιμάζονταν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, η αστυνομία ξεκίνησε να εξετάζει το περιεχόμενο των φυλλαδίων επί ώρες εμποδίζοντας την μεταφορά τους στο νοσοκομείο αναζητώντας, όπως είπε, κάποιο στοιχείο εγκλήματος καθώς τα θύματα δήλωσαν ότι προτίθενται να ασκήσουν δίωξη κατά των δραστών.

Στο Πανεπιστήμιο της Αττάλειας φασίστες, όπως καταγγέλλεται, επιτέθηκαν στην ομάδα των νεαρών που μοίραζαν φυλλάδια και ακολούθησε σύρραξη κατά την οποία κάποια από τα μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας σημειώνει ότι προφανώς η εκστρατεία κατά του ΝΑΤΟ και κατά του ιμπεριαλισμού που διεξάγεται σε όλη τη χώρα, έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό ορισμένων στην εξουσία που έχουν κινητοποιήσει τους φασιστικούς όχλους που ελέγχουν για να τρομοκρατήσουν.  «Στα περιστατικά των επιθέσεων των φασιστικών ομάδων και των οπαδών της σαρία σε νέους που μοιράζουν φυλλάδια στα οποία αναφέρεται ότι το ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση, αντανακλάται η ιστορία της φιλοαμερικανικής συνεργασίας και στάσης» υπογραμμίζεται.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «ψευτο-πατριώτες που ούτε καν θέτουν ζήτημα για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Τουρκία», παρά τις δήθεν διακηρύξεις τους για το αντίθετο επισήμως.