Ουκρανία:

Οι φασίστες μπλοκάρουν την τροφοδοσία προς την Κριμαία

| 21/09/2015

Σχέδιο υπονόμευσης της καθημερινότητας του λαού της Κριμαίας βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 48ωρα με αιχμή μια εθνικιστική οργάνωση των Τατάρων της Κριμαίας, η οποία έχει στενές επαφές με το φασιστικό “Δεξιό Τομέα” της Ουκρανίας.

Την Κυριακή, μέλη της παράνομης οργάνωσης “Mejlis των Τατάρων της Κριμαίας” απέκλεισαν τις συνοριακές προσβάσεις της χερσονήσου με την Ουκρανία και δεν αφήνουν να περνούν φορτηγά με προϊόντα.

chubarov1

Ρεφάτ Τσουμπάροφ

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός της οργάνωσης, Ρεφάτ Τσουμπάροφ, είχε ανακοινώσει το μπλοκάρισμα της τροφοδοσίας της Κριμαίας, δηλαδή την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών και νταλικών με προϊόντα.

Την ίδια μέρα ο “Δεξιός Τομέας” ανακοίνωσε ότι θα “βοηθήσει” τον αποκλεισμό της χερσονήσου, κατηγορώντας, ταυτόχρονα, το Κίεβο ότι δεν έχει σχέδιο “δράσης” για το ζήτημα της Κριμαίας. Ανέλαβαν μάλιστα οι ίδιοι οι φασίστες τέτοια “δράση” ανακοινώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα συγκεντρώσουν ένοπλες ομάδες στα σύνορα με την Κριμαία.

Οι φασίστες, βεβαίως, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το γεγονός ότι μόνο σε μια εβδομάδα από την Ουκρανία πέρασαν προς τη χερσόνησο πάνω από 5,7 τόνοι τροφίμων, ενώ τα προϊόντα που εξάγονται στην Κριμαία ανέρχονται σε 475 εκατομμύρια δολάρια. Διότι, εντάξει οι κυρώσεις… αλλά υπάρχει και η “μπίζνα”.

Το θέμα είναι ότι η κατάσταση βρίσκεται πολύ κοντά στο να μετατραπεί σε “πάρτι” προβοκατσιών ενάντια σε ένα λαό που εξαρχής αντιτάχθηκε στο καθεστώς του Κιέβου.

crimea-ukraine2

[η κεντρική φωτογραφία απεικονίζει Τατάρους της Κριμαίας στο συνοριακό σημείο Turetsky Val, τον Μάρτιο του 2014. Από το πρακτορείο Tass. © ITAR-TASS/Alexey Pavlishak]