Οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής θέλουν να καταθέσουν στεφάνι στην Καλιθέα

Οι θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι είναι ανεπιθύμητοι δηλώνουν οι κάτοικοι

| 27/10/2017

Μια επανάληψη των γεγονότων της 25η Μαρτίου 2016 φαίνεται πως ζει η περιοχή της Καλιθέας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε στον δήμαρχο της περιοχής, από το γραφείο της Βουλής της Χρυσής Αυγής, βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης θα εκπροσωπήσει τον αρχηγό της Μιχαλολιάκο στην κατάθεση στεφάνου την 28η Οκτωβρίου,

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έλεγε:

Όπως πληροφορηθήκαμε:

«Η Χρυσή Αυγή θα τηρήσει το συνταγματικό της δικαίωμα και θα καταθέσει στεφάνι για να τιμήσει τους ήρωες του 40 για αυτό το λόγο έχει σταλεί και ενημέρωση στο γραφείο Δημάρχου από τη γραμματεία κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος»

Για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος της περιοχής, μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του οποίου προέρχεται από την άκροδεξιά, αρνείται να καταδικάσει ευθέως την νέοναζιστική συμμορία και θέτει θέματα πρωτοκόλλου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών, η συμμορία, ως αναγνωρισμένο κόμμα, έχει το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνη, παρά το γεγονός ότι η πολιτική της ιδεολογία βρίσκεται στην πλευρά των χαμένων της μάχης του 1940, των Ιταλών φασιστών του Μουσολίνι.

Σε αντίστοιχη περίπτωση την 25η, ο ίδιος δήμαρχος, για να μην δημιουργηθεί θέμα, απέκλεισε κάθε πολιτική παράταξη από την κατάθεση στεφάνου, εξισώνοντας έτσι τους μαχαιροβγάλτες της ΧΑ με τις εργατικές ενώσεις. Η απόφαση του Υπουργείου, όσο και η ισαποστασιστική αναποφασιστηκότητα του δημάρχου έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στις εργατικές ενώσεις της περιοχής, ενώ αριστερές οργανώσεις και κόμματα έχουν ήδη καταδικάσει το αίτημα και ζητούν από τον λαό να ξεσηκωθεί και να μην επιτρέψει στους φασίστες να παίξουν να παίξουν τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια εις βάρος της ιστορικής μνήμης.

Πιο συγκεριμένα, η ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Καλιθέας αναφέρει:

Για ακόμα μια φορά οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να εμφανιστούν στην Καλλιθέα και να να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε στους ομοϊδεάτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι να εμφανιστούν την ημέρα που τιμάμε τον μεγάλο λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα που συνέτριψε τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής. Σ’ αυτόν τον αγώνα η συνεισφορά της Καλλιθέας σε μαχητικότητα, αλλά και σε αίμα των κατοίκων της, ήταν πολύ μεγάλη: όλοι και όλες δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη της Καλλιθέας, στις 24 Ιούλη του ‘44, όταν ο Kαλλιθιώτικος λαός με το όπλο στο χέρι πέταξε από την περιοχή τους χρυσαυγίτες της εποχής εκείνης. Δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη του Μπιζανίου και το μπλόκο της Καλλιθέας στις 28 Αυγούστου του ‘44, όπου συντοπίτες μας δολοφονήθηκαν από τους φασίστες.
Όσο κι αν προσπαθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν σαν ένα «νόμιμο κόμμα», όλοι και όλες μας θυμόμαστε τη δολοφονική τους δράση, πριν από λίγα μόλις χρόνια, το 2012 και το 2013: ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα μεταναστών, προσφύγων και αγωνιστών. Πυρπολήσεις σπιτιών, επιθέσεις ταγμάτων εφόδου και τρομοκρατία. Αυτή το πολιτικό κλίμα προσπάθησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν στην περιοχή μας. Όμως το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας, μετανάστες και Έλληνες ενωμένοι, δεν άφησε τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα να ριζώσουν στην Καλλιθέα.

Θα κάνουμε το ίδιο, όσες φορές χρειαστεί.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να μην επιτρέψει στους φασίστες να παραβρεθούν στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.

Ζητάμε από τις δημοτικές παρατάξεις να εναντιωθούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής την 28η Οκτωβρίου, αλλά και να μην δεχτούν τη «λύση» της απαγόρευσης συμμετοχής όλων των πολιτικών/δημοτικών παρατάξεων, που θα τους εξομοιώνει, ντροπιαστικά, με τη Χρυσή Αυγή, μια οργάνωση που δικάζεται ως εγκληματική.
Καλούμε το λαό της Καλλιθέας, Έλληνες και μετανάστες, τους μαζικούς φορείς και κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια σε κοινό αγώνα ενάντια στους φασίστες.

Στην Καλλιθέα δεν υπάρχει χώρος για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Με πληροφορίες από το kallitheapress.gr και το ergatikilesxikallitheas.wordpress.com