Οι KollektivA για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του Κυττάρου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 20:00

| 02/12/2016

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου οι KollektivA ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του Κυττάρου, φιλοδοξώντας να πραγματοποιήσουν «την πιο ορμητική συναυλία» της μέχρι τώρα πορείας τους.

Στην πιο δημιουργική τους φάση, γίνονται η αιχμή του δόρατος μιας σκηνής που αναδύεται και είναι έτοιμοι να επιβεβαιώσουν για ακόμα μία φορά τη φήμη που συνοδεύει τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Στο χώρο που διαχρονικά εκφράστηκαν και αναδείχτηκαν  σχεδόν όλες οι εκφάνσεις της εγχώριας rock δημιουργίας, επιλέγουν αυτή τη  φορά να μοιραστούν τη σκηνή με κάποια από τα πιο αξιόλογα και δυναμικά συγκροτήματα του ελληνικού rock ήχου, δημιουργώντας ένα χορταστικό lineup.

kollektiva1

Στη συναυλία θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά όλα τα τραγούδια από το νέο album τους, με τίτλο «ΣΥΡΜΑΤΑ», με το οποίο το σχήμα φιλοδοξεί να «ταρακουνήσει τα δεδομένα του σύγχρονου ελληνικού rock ήχου».

Αλλωστε, όπως έχουν πει και οι ίδιοι σε συνέντευξη στο «Περιοδικό», «η εποχή προσφέρεται για τέχνη που τάσσεται στο πλευρό όσων καταπιέζονται. Ποιος είναι ο ρόλος μας εξάλλου; Εμείς ξενερώνουμε απίστευτα με τα χαζοτράγουδα και με τα σαχλοθέατρα. Αλλά και αυτά, κατά μία έννοια, στρατευμένα δεν είναι; Δεν είναι ταγμένα στη λοβοτόμηση του κριτηρίου των εργαζομένων; Κριτηρίου αισθητικού και πολιτικού. Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ανατρεπτική τέχνη. Που φυσικά δεν θα αγκαλιαστεί ποτέ από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αλλά πλέον –όπως και η πείρα από το εξωτερικό αποδεικνύει- αυτός δεν είναι μοναδικός δρόμος. Κι αφού ρωτάς, ο νέος μουσικός πρώτα είναι εργαζόμενος. Με κάποιο τρόπο συνδέεται με τα μέσα παραγωγής. Υπάρχει κάποια οικονομική σχέση με αυτά. Συνήθως, οι νέοι μουσικοί- όπως και εμείς- δουλεύουν σε άλλους κλάδους. Οπότε εκ των πραγμάτων οι αποφάσεις τους πρέπει να προσδιορίζονται με άξονα τη συνείδησή τους (ατομική και συλλογική) και την ταξική τους θέση. Από κει και πέρα, ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του, είτε από τη μία είτε από την άλλη».

kollektiva5

Μαζί τους οι:

«9mm»: ένα ελληνόφωνο, progressive, rock, συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2007. Το 2011 κυκλοφόρησαν το 1ο τους προσωπικό album «9mm». Το 2013 συμμετείχαν στη διπλή συλλογή ενάντια στο φασισμό, «Μία Απάντηση», με το τραγούδι «30 χρόνια μετά» και λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Μαύρο Ποτάμι».

«30milliAmpere»: το 2016, έβγαλαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Gun In My Head”. Ο ήχος τους είναι hard rock, με δόσεις stoner, ψυχεδέλειας και με ότι κατά καιρούς τους εξιτάρει, ενώ ο στίχος τους –ά λλοτε πολιτικός κι άλλοτε για ό,τι τους προβληματίζει και συγκινεί – είναι αγγλικός.

«Altera Vita»: Ενα ελληνόφωνο rock συγκρότημα με έδρα την Αθήνα. Το ύφος τους και τα τραγούδια τους είναι επηρεασμένα από τα κοινωνικά φαινόμενα των καιρών και αποσκοπούν με αυτά, να προκαλέσουν ερεθίσματα για την αφύπνιση συνειδήσεων για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Έχουν βραβευθεί για τη μελοποίηση του ποιήματος του Κώστα Βάρναλη, “Στην Εξορία” και συνεχίζουν να προκαλούν με τις συνεργασίες τους.

kyttaro-kolectiva-for-web

info:

F/b Event

ΠΟΡΤΕΣ: 20.00 / ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€ (με μπύρα ή κρασί)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 210 8224134. [email protected] & 6946826531 | [email protected]

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

VIVA.GR http://www.viva.gr/

PUBLIC http://www.public.gr/

RELOAD STORES https://www.facebook.com/ReloadStores

SEVEN SPOT http://www.sevenspot.gr/

11876 Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου http://www.11876.gr/

ΚΥΤΤΑΡΟ: Ώρες – Μέρες συναυλιών www.kyttarolive.gr