Οι Senser στην Αθήνα για τις Αναιρέσεις! (6 Ιούνη - Γεωπονική Σχολή)

Μία από τις πιο επιδραστικές και δυναμικές μπάντες της Βρετανίας επιστρέφει με νέο άλμπουμ στις αποσκευές της

| 03/06/2014

#Στις 6 Ιούνη, την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ Αναιρέσεις (δείτε το συνολικό  πρόγραμμα εδώ) μαζί με τους Ψυχoδραμα και τους Rebel Diaz (USA) επανέρχονται στην Αθήνα οι αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, μαχητικοί και ιδιαίτερα πολιτικοί Senser από την Μ. Βρετανία…

Οι SENSER δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80, από μια ομάδα φίλων και μουσικών με έδρα το νοτιοδυτικό Λονδίνο. Nick Michaelson (guitar) Heitham Al-Sayed (vocals) Kerstin Haigh (vocals) John Morgan (drums) James Barrett (bass) Haggis (engineer, producer, programmer). Το 1992 προστίθεται ο Andy Clinton (Spiral Tribe DJ). Πολύ σύντομα καινοτομούν, υιοθετώντας ένα ιδιαίτερο και εκρηκτικό μουσικό ύφος. Ξεκινούν ανοίγοντας συναυλία των Ozric Tentacles, υπογράφουν στην Ultimate Records και το 1993 κυκλοφορούν δύο επιτυχημένα top singles, το “Eject” και το “The Key”, παίρνουν μέρος σε μεγάλα ευρωπαϊκά festival, κερδίζουν φήμη, αναγνωρίζονται ως μια από τις δυναμικότερες μπάντες και τοποθετούνται από το κοινό στο ίδιο επίπεδο με τους Rage Against The Machine, Τhe Levellers και τους Chumbawamba.

Τον Μάρτιο του 1994 κυκλοφορεί το τρίτο τους single με τίτλο “Switch”, όπου μπαίνει στο Νο.39 των UK charts. Ακολουθεί ένα πρόγραμμα συνεντεύξεων στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στον τύπο και μια σειρά πολυάριθμων ζωντανών εμφανίσεων. Το πρώτο τους album με τίτλο “Stacked Up” κυκλοφορεί τον Μάιο του 1994 και κατακτά την 4η θέση των UK charts. Με την επιτυχία του “Switch” δεδομένη, δίνεται στους SENSER η δυνατότητα να κάνουν συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη φήμη και φανατικό κοινό. Εμφανίζονται στο Reading πριν τους Red Hot Chili Peppers, στο “Roskilde” (Δανία), στο “Τorhout και ¨Wechter¨ (Βέλγιο),”Pink Pop” (Ολλανδία) και περιοδεύουν μαζί με τον Henry Rollins.

Περνούν για λίγο από την Ιαπωνία και επιστρέφουν Αγγλία. Αρχές του 1995 και κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στην Αμερική μαζί με τον Μοby, οι SENSER αποφασίζουν να πάρουν διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις με αποτέλεσμα ο Heithan, o Haggis και ο John να σχηματίσουν ένα άλλο group με το όνομα Lodestar. Tα εναπομείναντα μέλη των SENSER βρίσκουν νέο drummer, τον Paul Soden και ξεκινούν για την δημιουργία του δεύτερου album, το οποίο και ηχογραφούν την άνοιξη του 1997 σε παραγωγή του καταξιωμένου Arthur Baker. ’Ο ήχος του θυμίζει αρκετά αυτόν του ¨Stacked Up¨, αλλά είναι εμπλουτισμένος με περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία. Κατά την διάρκεια αυτής της ηχογράφησης, η Kerstin λόγω εγκυμοσύνης απομακρύνεται και τα υπόλοιπα μέλη σχηματίζουν τους De-Senser. Το project των De-Senser πειραματίστηκε με τους techno και drum and bass ήχους και το καλοκαίρι του 1997 κυκλοφόρησαν το ¨Om¨ ένα κομμάτι το οποίο παίχτηκε πολύ σε clubs της Αγγλίας. Το καλοκαίρι του 1998 η Kerstin μπορεί και πάλι να πάρει μέρος σε συναυλίες και οι SENSER κυκλοφορούν το εξαιρετικό “Asylum”, το δεύτερο κατά σειρά album τους και ακολουθεί περιοδεία σε Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία για την προώθηση του.

Το χειμώνα του 1999 για ακόμη μια φορά οι μουσικές διαφορές των μελών επιφέρουν τη διάλυση του group. Το συγκρότημα όμως πρέπει να κάνει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις που εξαρχής είχαν οριστεί, και προσκαλεί τα αρχικά μέλη Heitham, John και Haggis να πάρουν μέρος. Οι συναυλίες τους στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, αποδεικνύοντας πόσο καλή ήταν η συνεργασία όλων μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την ηχογράφηση και κυκλοφορία ενός compilation album με τίτλο “Parallel Charge”. Με το original line-up κυκλοφόρησαν το album “SCHEMAtic”. Μέσα από το προσωπικό ύφος, τις εμπειρίες και τις μουσικές επιρροές των SENSER η νέα τους δουλειά αποδεικνύει την επιτυχημένη μουσική εξέλιξη τους, όσον αφορά παλιότερες κυκλοφορίες τους, αλλά και μια εντυπωσιακή επιστροφή στην αρχική τους φόρμα.

Το 2001 οι SENSER ξαναβρέθηκαν σε πλήρεις σύνθεση για να παίξουν σε ένα φεστιβάλ, προμοτάροντας ένα compilation cd με κομμάτια των 2 πρώτων albums και τελικά αποφάσισαν να επανασυνδεθούν για να κυκλοφορήσουν τον Μάιο του 2004 το “One Little Indian”, το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα η μπάντα να περιοδεύει για την προώθηση του δίσκου αυτού σε όλη την Ευρώπη. Έχοντας απογοητευτεί από το marketing support που τους παρείχαν οι ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες, η μπάντα αποφάσισε να αναπτύξει μια διαδικτυακή μουσική εταιρεία την Imprint Music υπό την διεύθυνση του manager της μπάντας. Έχοντας την υποστήριξη ενός τεράστιου δικτύου οπαδών και θαυμαστών τους και μέσω online δικτύων χωρίς να τους επηρεάζει η αλλαγή του κλίματος στη μουσική βιομηχανία, οι SENSER έγραψαν, ηχογράφησαν το τέταρτο studio album τους δουλεύοντας με παραγωγούς όπως οι Neil McLellan (ο οποίος είχε συμμετάσχει στην παραγωγή albums των The Prodigy), Jason Wilcox (The Ghost Of A Thousand, Reuben) και ο New York hip hop παραγωγός Scott Harding (Wu Tang Clan, New Kingdom).

ΤΟ 2014 EΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΑΛΜΟΥΜ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ‘TO THE CAPSULES’ KAI TO MONO ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

6 Ιούνη στη Γεωπονική σχολή (ιερα οδός ). Είσοδος ενίσχυσης: 5 ευρώ

festivalπερισσότερες πληροφορίες: Φεστιβάλ Αναιρέσεις

Υπεύθυνοι προγράμματος & επικοινωνίας: Φουρίκος Κώστας, Παπαμακάριος Μιχάλης