Ομάδα δραματοθεραπείας για εν ενεργεία καλλιτέχνες

Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας

| 13/10/2018

Το Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας ανακοινώνει τη σύσταση ομάδας δραματοθεραπείας, βραχείας διάρκειας, με χαμηλό κόστος. Απευθύνεται σε εν ενεργεία καλλιτέχνες παραστατικών/πλαστικών/συγγραφικών τεχνών, ηλικιακού εύρους 23-40. Η τέχνη και η ενασχόληση με αυτή είναι από μόνη της πράξη θεραπευτική, που φέρνει το άτομο σε συνδιαλλαγή και επαφή με τον άλλο και την κοινωνία. Η δραματοθεραπεία θα είναι το ενδιάμεσο για την γεφύρωση της κοινωνικής και καλλιτεχνικής πραγματικότητας οι οποίες λειτουργούν παράλληλα και είναι σε μόνιμη συνδιαλλαγή.

Τι είναι η Δραματοθεραπεία

Βασικοί στόχοι της Ομάδας :

1. Γνωριμία με τον εαυτό/Ανάπτυξη πραγματικού και καλλιτεχνικού εαυτού.

2. Επαφή με το σώμα/ Το σώμα μου και το σώμα του καλλιτεχνικού δημιουργήματος/χαρακτήρα/ρόλου.

3. Διαχείριση συναισθήματος /Επαφή με το συναίσθημα/Συναισθηματικό σώμα/Το συναίσθημα μου και το συναίσθημα του καλλιτεχνικού δημιουργήματος.

4. Σχέσεις με τους άλλους/Σχέσεις με τους συναδέλφους/Σχέση με το καλλιτεχνικό δημιούργημα /’Όρια/Που τελειώνω εγώ και που ξεκινάει το καλλιτεχνικό δημιούργημα;(ρόλος, χαρακτήρας, εικαστικό έργο, συγγραφικό έργο, χορογραφικό έργο).

5. Διαχείριση καλλιτεχνικών και θεραπευτικών εργαλείων/ Προσωπική ανάπτυξη (Εμβάθυνση στα καλλιτεχνικά και θεραπευτικά εργαλεία που κατέχω με σκοπό την καλλιτεχνική δημιουργία με κοινωνική και θεραπευτική διάσταση, την καλύτερη επαφή με κοινό/κοινωνία ).

Info:

https://psychotherapycenter.gr/

Λουκία Αποστολίδη, Msc Ψυχολόγος της Υγείας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Δραματοθεραπεύτρια.
Μαίρη Κάρδαρη, Δραματοθεραπεύτρια, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Εκπαιδευόμενη Playback Theatre.