Οργανωμένη κινητοποίηση εργαζομένων swissport ενάντια στις μαζικές απολύσεις

| 29/03/2020

Μετά τις μαζικές απολύσεις μέσω sms “λόγω κορωνοϊού”, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο απαντούν οργανωμένα! Επειδη αυτή η είδηση δεν θα προβληθεί μάλλον στα δελτία ειδήσεων, ας την προωθήσουμε μεταξύ μας, για να μάθει τουλάχιστον όσο περισσότερος κόσμος τι γίνεται.

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση των εργαζομένων στην #Swissport και #Skyserv ενάντια στις μαζικές απολύσεις στο αεροδρόμιο. Οι εργαζόμενοι καλούν σε δυναμική κινητοποίηση αύριο, Δευτέρα 30/3 στις 10:00 π.μ. στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στο πάρκινγκ του κτιρίου 48 (απέναντι από το Metropolitan Expo).


 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ SWISSPORT-SKYSERV

Οι απολύσεις συνεχίζονται!

Ο όμιλος Swissport και Skyserv γνωστή «εργασιακή γαλέρα», πιστός στην μέχρι τέλους εκμετάλλευση των εργαζόμενων, απέλυσε πάνω από 400 άτομα στην Αθήνα (και άγνωστο αριθμό στην υπόλοιπη Ελλάδα), με ένα απλό sms. Χρόνια στυγνής εκμετάλλευσης με μηνιαίες, βδομαδιάτικες ακόμα και τριήμερες συμβάσεις εργασίας, με εργάτες σε πόστα 3θέσεων, με απλήρωτες υπερωρίες, με λιποθυμίες εργαζομένων από την υπερεργασία, με παραιτήσεις λόγω σωματικής και ψυχικής καταπόνησης-υπερκόπωσης, με εργατικά ατυχήματα. Όλα αυτά είχαν εκτοξεύσει τα κέρδη των ιδιοκτητών στα «ουράνια».

Με άλλοθι τον κορονοϊό εκατοντάδες εργαζόμενοι που καλύπτουμε διαρκείς και πάγιες ανάγκες (πολλοί με μηνιαίες συμβάσεις για πάνω από δέκα συνεχόμενα χρόνια) με μισθό οχτάωρου…580 ευρώ, σε μια νύχτα βρεθήκαμε όλοι άνεργοι χωρίς καν να δικαιούμαστε το επίδομα των 800 ευρώ!
Ο όμιλος μας είχε προγράψει και σωματικά, από την αρχή της επιδημίας όταν δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προφύλαξης για εμάς (ούτε μάσκες, ούτε γάντια, ούτε αντισηπτικά). Αλήθεια όταν κάθε εργαζόμενος ερχόταν καθημερινά σε επαφή με πάνω από πεντακόσιους επιβάτες, χωρίς καμία προφύλαξη, ήταν ή δεν ήταν φορέας της νόσου? Πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο όμιλος που στο βωμό του κέρδους θυσίαζε την υγεία των εργαζόμενων, των οικογενειών τους άλλα και των «πελατών» του;

Τώρα η απόλυση ολοκληρώνει το έγκλημα. Είμαστε σίγουροι ότι ο ιδιοκτήτης, κ. Γρύλος, απολύοντας όλους τους υπαλλήλους του, είναι έτοιμος (με τη βοήθεια του συνεργάτη του και τέως υπουργού κ. Πιτσιόρλα, πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και του νυν υπουργού Βρούτση) να βάλει πλώρη για την νέα αγορά του που είναι….το λιμάνι του Ηρακλείου! Αφού βέβαια απέτυχε στην προηγούμενη προσπάθειά του που ήταν η αγορά της μαρίνας του Αλίμου. Εμείς, ως εργαζόμενοι, δεν δεχόμαστε να ρισκάρουμε την ζωή και την επιβίωσή μας για τη διασφάλιση των κερδών του Κου Γρύλου και δεν αφήνουμε τη ζωή μας έρμαιο στα χέρια κανενός εργοδότη!

✔️Καμία απόλυση.
✔️Αύξηση των μισθών.
✔️Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
✔️Μέτρα προστασίας και στήριξης όλων των εργαζόμενων

Εργαζόμενοι Swissport-Skyserv