«'Ορνιθες» δια χειρός Νίκου Καραθάνου

Γλυκόπικρες απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα

| 04/10/2016

«Πάμε να φτιάξουμε εκείνο που δεν γίνεται, μια πολιτεία έξω από τη δικής μας»

Νίκος Καραθάνος

Ο κόσμος που κατέκλυσε την Επίδαυρο τον περασμένο Αύγουστο και τη Στέγη από τις 17 – 23 Σεπτεμβρίου απέδειξε ότι πολλοί είναι εκείνοι, εκτός από τον Πεισθέταιρο και τον Ευελπίδη, που αναζητούν στις μέρες μας την ουτοπική πολιτεία τους, τη «μαλακιά και παχουλή σαν πουπουλένιο στρώμα».

Ο Νίκος Καραθάνος έδωσε τις δικές του, πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα της παρουσίασης της αριστοφανικής κωμωδίας στη σύγχρονη σκηνή, κυρίως στο θέμα του χορού, της δομής και της στόχευσης του έργου.

Μια παράσταση πρωτότυπη, αντι-αριστοφανική, αλλά ιδιαίτερα ποιητική, που η αφετηρία της βρίσκεται περισσότερο στο ευρωπαϊκό θέατρο παρά στην αττική κωμωδία, με έναν εξαιρετικό χορό, ένα απολαυστικό «μπεκετικό» πρωταγωνιστικό δίδυμο (Νίκος Καραθάνος, Άρης Σερβετάλης) και έναν εντελώς incorrect Έποπα/ Τηρέα (Χρήστος Λούλης).

Ίσως στην εποχή μας οι ουτοπίες δεν μπορεί παρά να αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση.

%ce%bf%cf%81%ce%bd%ce%b9%ce%b8%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%832

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, έπαιξε ως μουσικός παραγωγός σε πολλά ραδιόφωνα για πολλά χρόνια και έγραψε ως μουσικός κριτικός σε μια σειρά περιοδικά. Αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα.