«Μας βλέπουν»!

Ενα ακόμη «μνημείο» πολιτικού κυνισμού από το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

| 08/12/2016

Μετά το πολιτικό «ξέπλυμα» της ναζιστικής – και υπόδικης, για να μην ξεχνιόμαστε – «Χρυσής Αυγής» από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την επίσκεψη βουλευτών τους στο Καστελόριζο και την Ρω, το κόμμα… της «πρώτης φορά αριστερά» επέστρεψε στην αχαρακτήριστη, πια, «φάμπρικα» που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, τον κυνικό και ξεδιάντροπο, δηλαδή, εμπαιγμό μιας βάναυσα δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

Ετσι, με αφορμή την σημερινή απεργία, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ«καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου»..!

«Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας και ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια των δανειστών – και ιδιαίτερα του ΔΝΤ – να επιβάλουν τη συνέχιση των πολιτικών πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων» συνεχίζουν απτόητοι οι συντάκτες της ανακοίνωσης.

Σαν να μην κυβερνούν οι ίδιοι, η ανακοίνωση προσθέτει: «Συγχρόνως θα είναι η απάντηση και στην “τρόικα εσωτερικού”, τα εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους, σε όλους αυτούς που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

»Είναι οι ίδιοι που στήριξαν τις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την μείωση των μισθών και των αποζημιώσεων απόλυσης, την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και την ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας.

»Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βίωσε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με τον χειρότερο τρόπο: ανεργία, υποαπασχόληση, φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις.

»Έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα παραπάνω. Να παλέψουμε ενωμένοι για την ουσιαστική επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και για το δικαίωμα στη πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους.

»Να απαιτήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου που αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας.

»Να αντισταθούμε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

»Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν την Ελλάδα εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων εργασιακής απορρύθμισης.

»Να σταματήσουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και το πολιτικό προσωπικό τους.»…

Ο μόνος λόγος που αντέξαμε να αναδημοσιεύσουμε αυτό το μνημείο πολιτικής αναξιοπρέπειας είναι ακριβώς για να υπογραμμισθεί το γεγονός, πως ό,τι νομίζαμε ως «πάτο» του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, δεν είναι παρά… το επόμενο «επίπεδο»…