Ο Μένγκελε ζει...

...είναι Ουκρανός και σκοτώνει τραυματίες πολιτοφύλακες στο Ντονμπάς

| 21/06/2016

Aναμενόμενο αλλά δεν παύει να προκαλεί φρίκη: Ένας Ουκρανός φασίστας γιατρός διηγήθηκε, υπερηφάνως και μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, πώς σκότωνε τραυματισμένους πολιτοφύλακες του Ντονμπάς στο χειρουργείο.

Η συνέντευξη δόθηκε στο ουκρανικό, διαδικτυακό κανάλι Ukrlife.tv και σε αυτήν, ο ιδεολογικός απόγονος του Μένγκελε*, Αλεξάντρ Τσερνόφ, είπε ότι χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα φάρμακα και με τέτοιο τρόπο, με στόχο «να προκαλέσω την μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους τραυματίες του εχθρού».

«Με μια πρώτη ματιά», συνέχισε χαμογελαστός, «φαινόταν σαν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ή απλώς κάτι ανεξήγητο. Για να ανακαλυφθεί ότι ο άνθρωπος σκοτώθηκε από ένα σύνολο φαρμάκων, είναι δυνατόν μόνο μετά από μια βαθιά και ακριβή έρευνα».

Πρόσθεσε ότι όλα τα προσωπικά στοιχεία και τις διαγνώσεις των τραυματιών τις έστελνε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Skype, στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

«Πολλοί συνάδελφοί μου, δυστυχώς, θεωρούν ότι ο γιατρός στέκεται εκτός πολιτικής. ´Ομως διαβεβαιώνω τους πάντες, ότι ο όρκος του Ιπποκράτη, δεν δίνει κάποιου είδους επιείκεια από την ευθύνη της συνενοχής στην υποβοήθηση του εχθρού».

Σε άλλο σημείο είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του Ντονμπάς είναι συμπαθούντες προς τους πολιτοφύλακες και συμμετέχουν στις δομές τους, ενώ ο ίδιος, μετά την φυγή του από την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ προσφέρει τις «ιατρικές» του «υπηρεσίες» στις ελεγχόμενες από το καθεστώς του Κιέβου περιοχές.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι σε αντίθεση με την ναζιστική «ιατρική» πρακτική του Τσερνόφ, οι γιατροί των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να ενδιαφέρονται για το στρατόπεδο ή την εθνικότητα του ασθενή ή του τραυματία.

Για παράδειγμα, στις 24 Μάη έλαβε μεγάλη δημοσιότητα η ιστορία ενός Ουκρανού στρατιώτη, του Στάσα Στοβμπάν, ο οποίος, κατά την διάρκεια των σκληρών μαχών στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, τα μπάζα από μια έκρηξη σχεδόν έλιωσαν και τα δυο του πόδια. Οι γιατροί της ΛΔ του Ντονιέτσκ έσωσαν το ένα του πόδι, ο στρατιώτης επέστρεψε στην μονάδα του μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων… και τώρα βρίσκεται πάλι στο μέτωπο, με τον στρατό του Κιέβου, στην περιοχή της Γκόρλαφκα…

 

* Γερμανός ναζί γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου και διαβόητος ιδίως για τα πειράματα που έκανε με ανθρώπους, τα οποία οδηγούσαν στον θάνατό τους. Έμεινε στην ιστορία ως ο «Άγγελος του Θανάτου»

Γεννήθηκε – και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες που έχει – το 1970. Πουλούσε την εργατική του δύναμη επί χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέχρι που του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν το μόνο πράγμα που φοβόταν. Τώρα «αναρρώνει» στο Περιοδικό. Ελπίζει, για πάντα.