Ο βορειοκορεάτης «ήρωας» λιποτάκτης... ήταν δολοφόνος

Άλλη μια ιστορία για «αγρίους» πίσω από το «συγκλονιστικό» συμβάν

| 25/01/2018

Ο στρατιώτης της ΛΔ Κορέας, που επέζησε καταιγισμού πυρών, και κατάφερε να διασχίσει την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Νότιας και ΛΔ Κορέας, για να γίνει δεκτός ως «ήρωας» που κατάφερε να ξεφύγει λιποτακτώντας από το «κτηνώδες» καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν… δολοφόνος.

Τουλάχιστον αυτό φέρεται να ομολόγησε ο ίδιος σύμφωνα με την νοτιοκορεατική εφημερίδα Dong-A Ilbo, που επικαλείται πηγή της μέσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίες έχουν αναλάβει και την ανάκριση του 24χρονου η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Κατά τις πηγές αυτές, ο νεαρός είχε διαπράξει φόνο και καταζητούνταν για το έγκλημά του και γι αυτό λιποτάκτησε, για να γλιτώσει την επιβολή ποινής.

Το αν αυτή είναι όλη η αλήθεια ή μέρος της, μένει να φανεί και ουδείς μπορεί να προτρέξει. Το γεγονός, όμως, για μια ακόμη φορά θέτει σειρά ερωτημάτων και αμφιβολιών για την αξιοπιστία όσων πληροφοριών «σερβίρουν» τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, πλήττοντας εκ νέου την αξιοπιστία της ενημέρωσης που παρέχουν. Πόσο μάλλον που ιδιαίτερα στην περίπτωση της ΛΔ Κορέας (ασχέτως της γνώμης που έχει κάποιος για το καθεστώς της), έχουν πολλάκις αναπαραχθεί «ιστορίες» που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν ή για την ακρίβεια διαψεύστηκαν κιόλας, όπως πχ η εκτέλεση της συντρόφου του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία εμφανίστηκε μαζί του και πάλι σε εκδήλωση κ.ο.κ.