Ο νέος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου:

Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου

| 10/09/2014

Η καλοκαιρινη του περιοδεία σχεδόν τελείωσε. Στις 15 Σεπτέμβρη στην Τεχνόπολη όμως, αποχαιρετούμε το Καλοκαίρι οριστικά, έτσι όπως πολλοί από εμάς το υποδεχτήκαμε: με συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Η οποία όμως αποκτά μία μεγαλύτερη σημασία, καθώς εκεί, όπως διευκρίνιζει ο ίδιος ο δημιουργός, θα παρουσιάσει το νέο δίσκο του στο κοινό. Μάλιστα από το χώρο της συναυλίας θα μπορεί όποιος θέλει να τον προμηθευτεί.

Ο τίτλος του δίσκου είναι “Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου” και θα συμμετέχουν οι “συνήθεις ύποπτοι” Σωκράτης Μάλαμας και Μελίνα Κανά. Ήδη από αυτόν το δίσκο έχουμε ακούσει τρία κομμάτια (μπορείτε να τα ακούσετε και παρακάτω). Ενώ ο ίδιος ο Θανάσης σημειώνει για αυτή την καινούρια του δουλειά:

“Άλλος ένας δίσκος, άλλη μια περιπέτεια. Ζαλισμένος από την εξαμηνιαία -και βάλε- ενασχόληση με τις ηχογραφήσεις αλλά και την μετέπειτα επεξεργασία, δεν είμαι σε θέση να κρίνω το μουσικό αποτέλεσμα. Θα περάσουν δυο-τρία χρόνια μέχρι να εξαγνιστούν τα αυτιά μου και να μπορέσουν να καταλάβουν τι έγινε. Για τους στίχους, βάζω από τώρα το χέρι στη φωτιά. Είμαι βαθειά ικανοποιημένος.  

Η «Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου», παρά την δηλητηριώδη διάθεση, δεν έχει σκοπό να φοβίσει. Να κλονίσει, ναι. Να ξαφνιάσει. ναι. Και-παρ’ ότι οι επιφανειακοί με κατατάσσουν στη μαυρίλα- να παρηγορήσει, είθε. Τους συντελεστές αυτού του πονήματος θα τους μάθετε ξεφυλλίζοντας τις 32 σελίδες του ένθετου. Είναι παλιοί και νέοι συνεργάτες, που με βοήθησαν να δώσω υπόσταση στην υπερδιέγερση του νου μου, που συμβαίνει- που και που-ακόμα. Ο δίσκος είναι παραγωγή της «Αχός», δηλαδή δικιά μου.   Σας περιμένω.”

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα έναρξης: 21.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Προπώληση: 10 ΕΥΡΩ – Στην είσοδο: 12 ΕΥΡΩ