Ο ντελιβεράς, ο χειριστής γερανού και ο γιατρός

ή, όταν η εργασία (και οι άθλιες συνθήκες της) δεν απελευθερώνει αλλά σκορπίζει θύματα

| 14/03/2017

Μετά το ατύχημα και τον θάνατο τού 22χρονου που δούλευε ως διανομέας της αλυσίδας MIKEL, χθες είχαμε δύο ακόμα πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα.

Το ένα συνέβηκε στο εργοτάξιο του μετρό στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 50χρονος εργάτης σκοτώθηκε όταν το κουβούκλιο του γερανού αναποδογύρισε και προσέκρουσε στις παρακείμενες τσιμεντένιες δοκούς συνθλίβοντας και προκαλώντας τραγικό θάνατο στον χειριστή του γερανού.

Το δεύτερο ατύχημα συνέβη σε έναν ειδικευόμενο γιατρό στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένος, αφού έπεσε από μια σκάλα της οποίας η κουπαστή ήταν σάπια και την ώρα που ο εργαζόμενος στηριζόταν σε αυτή, η κουπαστή κατέρρευσε με αποτέλεσμα ο άνδρας να προσκρούσει στο έδαφος παθαίνοντας σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ένας ντελιβεράς, ένας χειριστής γερανού και ένας γιατρός. Θύματα, όπως και τόσοι άλλοι, των άθλιων συνθηκών εργασίας. Θύματα μιας πολιτικής που σκοτώνει εργαζόμενους στο όνομα του κέρδους και της υποταγής σε θεσμούς και τρόικες.

Η ΕΙΝΑΠ, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά επισημαίνει:

“Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και “εξοικονομώντας” αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές”.

“Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφό μας και την οικογένειά του και του ευχόμαστε επιτυχή και σύντομη ανάρρωση”.