Ο πρωθυπουργός στη χώρα των Λωτοφάγων

Εμποράκος στη Λαχαναγορά, επενδυτής στην Ακαδημία Πλάτωνος

| 26/06/2019

Μιλώντας, τη Δευτέρα, σε προεκλογική εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ με τον βαρύγδουπο τίτλο, «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Παράγοντας δίκαιης & βιώσιμης ανάπτυξης για όλους», στην Λαχαναγορά του Ρέντη, ο πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, είπε, μεταξύ άλλων, το εξής: «(…) πώς είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας που θέλει να χτίσει ένα mall, να έχει τα ίδια συμφέροντα με όσους έχουν μαγαζιά; (…) Ή πως μπορεί ένας επιτηδευματίας να έχει τα ίδια συμφέροντα με μια πολυεθνική;(…)».

Ο πρωθυπουργός έθεσε τα ερωτήματα με ρητορική μορφή, θέλοντας να δείξει τη διαφορά του κόμματός του από την ΝΔ, για να καταλήξει «ότι εμείς επιλέγουμε να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο «Ρομπέν των Δασών» των μπακάλικων απανταχού της επικράτειας, ο υπερασπιστής του μαγαζιού της γειτονιάς από την επέλαση των mall, είναι ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, της οποίας το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), ενέκρινε το 2017 το σχέδιο της εταιρείας Artume Α.Ε., ευρωπαϊκού βραχίονα της Blackrock, για την ανέγερση εμπορικού πολυχώρου μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 55.000 τ.μ. – ένα «διαβολικό» mall, δηλαδή – με εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις, σε έκταση 19,7 στρεμμάτων, μεταξύ της λεωφόρου Κηφισού και της οδού Αντιγόνης, σε απόσταση αναπνοής από τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Ουσιαστικά, στην «αυλή» του, στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του.

Λεπτομέρειες αυτής της εκπληκτικής υπόθεσης, καθώς και το τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση επί του θέματος, μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω ρεπορτάζ του «Περιοδικού»: Όταν η BlackRock περνάει ΣΥΡΙΖΑ από την Ακαδημία Πλάτωνα ή  Ακαδημία Πλάτωνα: Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το έγκλημα

Για την ιστορία να πούμε ότι το σχέδιο δεν προχώρησε – ευτυχώς – διότι η Artume Α.Ε έκρινε ότι θα ήταν ακόμη ρίσκο μιας τέτοιας κλίμακας επένδυση στην Ελλάδα.

Το θέμα όμως είναι, ότι για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ο ανερυθρίαστος πολιτικός αμοραλισμός της σοσιαλδημοκρατίας και η εξακολουθητική χρήση της απάτης και του ψέματος, ως βασικού συστατικού της συστημικής πολιτικής της.

Γεννήθηκε – και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες που έχει – το 1970. Πουλούσε την εργατική του δύναμη επί χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέχρι που του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν το μόνο πράγμα που φοβόταν. Τώρα «αναρρώνει» στο Περιοδικό. Ελπίζει, για πάντα.