Ο Τεό με τα μάτια των νέων

Οι Last Drive, η Α. Αϊδίνη, η Τ. Παλαιολόγου και ο Α. Σκέβης για τον σκηνοθέτη της άλλης θάλασσας

| 24/01/2015

Πέρσι τέτοιο καιρό (από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου 2014) διοργανώθηκε μία από τις πιο ωραίες κινηματογραφικές συνευρέσεις με αφορμή τα δύο χρόνια από το ταξίδι του Θ. Αγγελόπουλου. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάστηκε ολόκληρο το έργο του σκηνοθέτη της άλλης θάλασσας.

Ένα αφιέρωμα, μια συνεύρεση που είχε ως τίτλο και στόχο να ιδωθεί το έργο του Αγγελόπουλου “με τα μάτια των νέων”. Μουσικοί και νέοι σκηνοθέτες, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές από σχολές κινηματογράφου συμμετείχαν και προλόγισαν τις προβολές.

Με αφορμή το αφιέρωμα οι Κωστής Ζουλιάτης & Κλείτος Κυριακίδης βρήκαν κάποιους από αυτούς που σίγουρα μάλλον ταιριάζουν να μιλήσουν για τον Αγγελόπουλο και επιμελήθηκαν ένα ωραίο αφιέρωμα. Δείτε το εδώ:

[br]

– Οι Last Drive για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο : 

Ο Αλέξης Καλοφωλιάς και ο Γιώργος Καρανικόλας του συγκροτήματος The Last Drive μιλούν για το ‘Τοπίο στην Ομίχλη’ και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με αφορμή το συνολικό αφιέρωμα στο έργο του δημιουργού “με τα μάτια των νέων”, αλλά και τη δική τους σχέση με την ταινία. Στο μακρινό 1987, ο Αγγελόπουλος είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει τα τραγούδια ‘Every night’ και ‘Night of the Phantom’ από το παρθενικό τους ‘Underworld Shakedown’ (1986), σε δύο σκηνές της ταινίας του.

[hr]

– Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο : 

Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Αϊδίνη, που πρωταγωνίστησε στην ταινία “Τριλογία: Το λιβάδι που δακρύζει” του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μιλάει για την εμπειρία της και την επαφή της με τον έλληνα δημιουργό, καθώς και το αποτύπωμα των ταινιών του πάνω της.

[hr]

– Τα “παιδιά” του Θόδωρου Αγγελόπουλου ( Τ. Παλαιολόγου, Α. Σκέβης) : 

Τα κινηματογραφικά παιδιά του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η Τάνια Παλαιολόγου (η Βούλα στο “Τοπίο στην ομίχλη”) και ο Αχιλλέας Σκέβης (ο μικρός μετανάστης στο “Μια αιωνιότητα και μια μέρα”) μιλάνε για την εμπειρία τους με τον σκηνοθέτη και τον κινηματογράφο.

[br]

* Ιδέα και εκτέλεση: Κωστής Ζουλιάτης & Κλείτος Κυριακίδης. Γενάρης 2014 | http://theoangelopoulos.blogspot.gr