Στήλη: Ήχοι Ανήσυχοι

Ο Φοίβος Δεληβοριάς υπέρ του Ν. Ρωμανού

Και κόντρα στα εβένινα, στιλπνά πληκτρολογιάκια

| 09/12/2014

Μήνυμα για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού δημοσίευσε και ο Φοίβος Δεληβοριάς από την σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σε αντίθεση με διάφορες ακίνδυνες θέσεις ανθρωπιστικής αφετηρίας και ίσων αποστάσεων ή άλλες ανθρωποφαγικές, ο γνωστός καλλιτέχνης δεν διστάζει να εκφράστεί με οξύτητα τόσο απέναντι στους κυβερνώντες που έχουν την ευθύνη για την υπόθεση όσο και απέναντι σε όσους μένουν απαθείς: 

“Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μερικοί μη εξεγερμένοι κοιμούνται για μεσημέρι. Κι ονειρεύονται ένα κράτος που θα δείξει επιτέλους ότι είναι προστάτης τους σκοτώνοντας έναν που έχει εξεγερθεί.

Αν σκοτωθεί, λέν μέσα στο όνειρο, το κράτος θα μπορεί πια να μας προστατέψει ολοκληρωτικά , χωρίς αντιρρήσεις, κι εμάς μαζί μ’ αυτούς που προστάτευε πάντα: τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, τους μεγάλους παρανομούντες που μπορούν να εκβιάζουν με αποκαλύψεις , τα όργανα του Νόμου, της Τάξης που διαφθείρονται ή και δολοφονούν, όσους γεννήθηκαν μετά και μέσα από την παρακμή του.

Και τότε –ναι!- θα έχουμε ένα δυνατό Κράτος. Και θα τρέχουμε σε κάτι λειβάδια με ωραίες μουσικές και θα αισθάνονται κι εμάς λίγο προστατευμένες οι ψυχούλες μας. Και τα σωματάκια μας. Και τα εβένινα, στιλπνά πληκτρολογιάκια μας.”

Δείτε το εδώ.