Παλαιστίνη: «¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!» | 28.10 - 02.11

Μια αργεντινο-παλαιστινιακή ταινία για την μπάλα, την κατοχή και την αντίσταση

| 29/10/2019

Το BDS Greece σε συνεργασία με την New Star Art Cinema παρουσιάζουν σε πρώτη πανελλήνια προβολή την ταινία για την Παλαιστίνη «¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!» των Αργεντινών σκηνοθετών και παραγωγών Fernando Romanazzo και Cristian Pirovano.
Επτά άτομα και οι καθημερινές τους προσπάθειες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής στην σημερινή Παλαιστίνη. Οι λεπτομέρειες της καθημερινής τους ζωής, οι σχέσεις και η συνύπαρξη τους μας φέρνουν κοντά σε μια ιστορία ποδοσφαίρου, πάθους και αντίστασης.
Η ταινία, πρώτη επίσημη συμπαραγωγή Αργεντινής και Παλαιστίνης, έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις και πάνω από 10 χώρες παγκοσμίως και έχει βραβευτεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ κινηματογράφου σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 η Cineplexx Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής στην Αυστρία, απαγόρευσε την πρεμιέρα της ταινίας στην Αυστρία γιατί θεωρήθηκε ότι ασκεί κριτική στο Ισραήλ.
Η ταινία θα προβάλλεται ως τις 2 Νοεμβρίου στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης Στούντιο new star art cinema (Σταυροπούλου 33, Αθήνα) και αποτελεί μέρος του προγραμματισμού των εκδηλώσεων του BDS Greece για τον χειμώνα 2019/2020.
Ώρα προβολών 20:15
Στις προβολές της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου και Τρίτης 29 Οκτωβρίου θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης Cristian Pirovano.
Διάρκεια 74′ (με ελληνικούς υπότιτλους)
Εισιτήριο: 5 ευρώ