Παναττική κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στα 5μηνα!

Πέμπτη 19 Νοέμβρη,12.00 στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο εργασίας.

| 18/11/2015

Οι εργαζόμενοι  στα 5μηνα, έπειτα από πολύχρονη ανεργία, εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρεθούν  ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση, χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, ο δρόμος των εκχωρήσεων-ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες. Με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο και ειδικά στους ΟΤΑ, ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Απέναντι σε αυτό πραγματοποιήθηκε συνέλευση με εντυπωσιακή  συμμετοχή στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εργαζόμενοι, καθώς και εκπρόσωποι από τα Δ.Σ των Σωματείων Ν. Ιωνίας, Ν .Ηρακλείου, Ν. Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, Κηφισιάς, Αγ. Παρασκευής, Παιανίας, Καλλιθέας, Λυκόβρυσης – Πεύκης και εκπρόσωπος από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Εκπρόσωποι από επιτροπές εργαζόμενων στα 5μηνα από 22 δήμους της Αττικής, καθώς και  άλλοι συμβασιούχοι , η Attack ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, εκπρόσωποι από την δημοτικές  κινήσεις  και άλλοι φορείς και αποφάσισαν δυναμικές κινητοποίησεις!

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ που καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας.

Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των Πενταμήνων και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλούν τους συναδέλφους 5μηνίτες  αλλά και  το υπόλοιπο προσωπικό ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας ενιαία να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στις 13.00, για το δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Για το λόγο αυτό το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας για το σύνολο του προσωπικού στους δήμους.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μαζί δώσαμε τη μάχη για την οργάνωση μας σε επιτροπές αγώνα σε κάθε δήμο, απαιτήσαμε την άμεση και σταθερή μισθοδοσία μας, καταγγείλαμε τα εργατικά ατυχήματα σε μια σειρά δήμους, διεκδικήσαμε όλα τα εργατικά δικαιώματα γιατί απ’ την πρώτη στιγμή δεν αποδεχτήκαμε ότι είμαστε ωφελούμενοι, αλλά εργαζόμενοι. Κλιμακώσαμε τον αγώνα μας με την μαζική συγκέντρωση μας στο υπουργείο εργασίας στις αρχές Σεπτέμβρη, με κεντρικό σύνθημα την άμεση πληρωμή μας και πετύχαμε να δεσμευθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση την καταβολή του μισθού μας.

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο επιμείναμε στην οργάνωση του αγώνα μας σε επιτροπές μαζί με το Συνδικάτο και με συνεχείς παρεμβάσεις στους τοπικούς ΟΑΕΔ, στα κεντρικά, στις διοικήσεις των δήμων αλλά και στο υπουργείο πετύχαμε να εκδοθούν μία σειρά από εγκύκλιοι που κατοχυρώνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα μας, όλες τις άδειες, τα μέσα ατομικής προστασίας, το ωράριο όπως όλων των συναδέλφων.

Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενιαία διεκδικώντας το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Χωρίς αυταπάτες, γνωρίζοντας ότι απέναντι μας, έχουμε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και των δημάρχων που δεν διεκδικούν εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά βολεύονται με προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία και μαζί της την δικιά μας εξαθλίωση.

Τίποτα δε θα μας χαριστεί με παρακάλια και ευχολόγια από όσους μας κορόιδευαν τόσο καιρό  και είναι έτοιμοι να μας ξανακοροϊδέψουν. Ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικούμε εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας, διεκδικούμε να μην δουλεύει κανείς κάτω από τα 751,00 ευρώ.

Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία, δεν αποδεχόμαστε τους μισθούς πείνας, δεν αποδεχόμαστε το μέλλον της εξαθλίωσης που σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς. Ο καθένας και η καθεμία από μας να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της κινητοποίησης. Να ακουστεί δυνατά και καθαρά η δική μας φωνή, που αρνείται να αποδεχθεί ότι αύριο θα βρεθεί ξανά στην ανεργία, χωρίς αγώνα, χωρίς να δείξουμε τη δύναμή μας.

Την Πέμπτη στις 19 Νοέμβρη στις 13.00  να είμαστε όλοι μπροστά στο υπουργείο εργασίας με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

          Εκεί θα δίνεται η μάχη!           

    
H Διοίκηση του Συνδικάτου