Πλειστηριασμοί: «Το φόβο μας να έχετε...»

Χημικά, γκλομπς, ξύλο κατά διαδηλωτών; Δεν πτοούμαστε

| 29/11/2017

Όσο αθόρυβα τότε το μικρό κίνημα μαζί με απλούς πολίτες κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στέκονταν εμπόδιο στη ματαίωση των σχεδίων των τραπεζιτών, τόσο αθόρυβα μεγάλωνε. Δυναμικές παρεμβάσεις εξακολουθούν να ματαιώνουν προγραμματισμένους πλειστηριασμούς  πάρα την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, με αποτέλεσμα κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιείται.

Χθες, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, εξοργισμένοι πολίτες και συλλογικότητες προκειμένου να διακόψουν τη διαδικασία πλειστηριασμών, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ίδιες δυνάμεις καταστολής που απαγόρευαν την είσοδο στα Δικαστήρια. Η αντίδραση των πολιτών για αυτή την απαγόρευση, καθώς θυμίζει άλλες εποχές, ήταν άμεση και δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα.

Στη προσπάθεια των πολιτών να σπάσουν το τείχος από τις ασπίδες και τα γκλοπς των κρανοφόρων ματατζήδων, δημιουργήθηκαν επεισόδια.  Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν. Ένας εξ αυτών, ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.  Οι συμβολαιογράφοι, που βρισκόντουσαν στα Δικαστήρια, φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα.

Η νίκη της ματαίωσης των πλειστηριασμών είναι η απάντηση συνολικά των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας προς την άρχουσα τάξη και τη σημερινή συγκυβέρνηση.

Το καθεστώς ολοκληρωτισμού που επιβάλουν δικαστικές αρχές, δυνάμεις καταστολής και μνημονιακή κυβέρνηση με την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, υπερασπιζόμενοι με σθένος τις τράπεζες, τα κοράκια των funds και τις επιταγές των δανειστών, αποτελεί γνήσια έκφραση της πλέον ανελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής. Γνήσιοι εκφραστές της ίδιας ανελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής που για να σταθεί μαζί με τις καρέκλες τους, έχει ανάγκη τα δεκανίκια άλλοτε των δικαστών και άλλοτε των δυνάμεων που επιβάλλουν τη «τάξη».

Το γεγονός ότι κατ’ εντολή, τους φυλάνε και στα δικαστήρια όπως και στον κλειστό δρόμο από τις κλούβες που οδηγεί στο Μαξίμου, αποδεικνύει το φόβο τους για τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Μόνο με επίδειξη δύναμης, κρατικού αυταρχισμού και κρατικής καταστολής μπορούν να κυκλοφορούν.

Η διάφορα είναι ότι το κίνημα είναι μαθημένο πια και από χημικά και ξύλο και από κάθε φασίζουσα νοοτροπία απαγόρευσης και καταστολής. Αντιστεκόμαστε: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένας μόνος του στην ανομία των μνημονίων, καμία τάξη στο ξεπούλημα της λαϊκής ή δημόσιας περιούσιας.

Χθες η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν κόσμο και να τους ψεκάσουν μέσα σε κλειστό χώρο.Έτσι έκλεισε η μέρα. Μια μέρα γεμάτη.. ξύλο για εργαζόμενους, φοιτητές, διαδηλωτές

Η αυταρχικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η αυταρχικότητα στην οποία μας έχουν συνηθίσει οι κυβερνήσεις των μνημονίων, με λυσσασμένη επίθεση  ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην φρίκη των πολιτικών επιλόγων τους. Το σίγουρο είναι πως αν η ανάλγητη και αδίστακτη αυτή συγκυβέρνηση επιμείνει να υλοποιήσει τα απάνθρωπα σχεδία για να περάσει η λαϊκή περιουσία στα χέρια των τραπεζών, αντί να πουλάει βόμβες στη Σαουδική Αραβία ας αγοράσει μεγάλα και ευρύχωρα… ελικόπτερα.

ΥΓ. Το παραμύθι περί εξυπηρέτησης των «στρατηγικών κακοπληρωτών» προς τις τράπεζες, εξαιτίας αναβολής των πλειστηριασμών μπορεί να ακούγεται καλό σε κάποιους αλλά δεν έχει δράκο.

Όταν θα αποφασίσουν οι τράπεζες να διεκδικήσουν από τους ολιγάρχες διαπλεκόμενους μιζαδόρους ή τα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα θαλασσοδάνεια που αφειδώς μοίραζαν χωρίς εγγυήσεις, να ξέρετε πως θα βρείτε τις πόρτες στα δικαστήρια ορθάνοιχτες.

Όσο για αυτούς που διακήρυτταν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ψηφίζοντας και νομοθετώντας την διευκόλυνση της παράδοσης της λαϊκής περιουσίας ή της πρώτης κατοικίας στα χέρια τραπεζιτών και όχι μόνο, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, νομίζοντας πως παρακάμπτεται η λαϊκή αντίδραση,  και τα κοινωνικά κινήματα, η απάντηση είναι συλλογική: «Το φόβο μας να έχετε…»