Ποιους νόμους της κυβέρνησης θέτει υπό επανεξέταση/κατάργηση η συμφωνία - ντροπή

Ακυρώνει το νομοθετικό της έργο η κυβέρνηση συμφωνώντας με τους γκάνγκστερ των Βρυξέλλων

| 13/07/2015

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών που κατέστη δυνατή μετά από μαραθώνια 17ωρη συνεδρίαση της Συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών των χωρών της Ευρωζώνης (συμμετείχε και ο κ. Ντράγκι εκ μέρους της ΕΚΤ, όπως και η κ. Λαγκάρντ εκ μέρους του ΔΝΤ) τίθενται υπό αμφισβήτηση, επανεξέταση ή και αναίρεση τέσσερις νόμοι του ελληνικού κράτους. Όλοι φυσικά αποτελούν νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με το νομοσχέδιο (νόμος πλέον) για την ανθρωπιστική κρίση (το μόνο που τη γλίτωσε) αποτελούν το βραχύβιο κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Που ουσιαστικά ακυρώνεται μετά τη χτεσινή συμφωνία. Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι οι νόμοι αυτοί και στο παρελθόν είχαν χαρακτηριστεί ως μονομερείς ενέργειες τόσο από τους ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και από τα κόμματα της πάλαι ποτέ μνημονιακής αντιπολίτευσης.

Τα νομοσχέδια λοιπόν που μπαίνουν στη στοχοθεσία της συμφωνίας είναι τα εξής:

Ο νόμος για τον εκδημοκρατισμό της Διοίκησης, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αποκατάσταση των αδικιών του υπουργείου Εσωτερικών. Μέσω των διατάξεων αυτών επαναπροσλήφθηκαν οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες., το διοικητικό προσωπικό του ΑΕΙ, οι δημοτικοί αστυνομικοί. Καταργήθηκε το καθεστώς της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας. Έγινε επανακαθορισμός της λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων του Δημοσίου με την συμμετοχή συνδικαλιστών.

Επανασύσταση της ΕΡΤ. Κατά πληροφορίες οι εταίροι μπορεί να βγάλουν κόκκινη κάρτα στις επαναπροσλήψεις των δημοσιογράφων και του διοικητικού προσωπικού με το σκεπτικό ότι έγιναν χωρίς αξιολόγηση και με μοναδικό κριτήριο την προηγούμενη θητεία τους στην ΕΡΤ.

Επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Η απόφαση της κυβέρνηση να επιχορηγήσει την ΕΒΖ με 30.000.000 ευρώ είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Ρυθμίσεις για την Επανασύσταση της Οικονομίας. Επρόκειτο για ένα από τα νομοσχέδια –σημαία της νέας κυβέρνησης που είχε φέρει προς ψήφιση μετά την λειτουργία της νέας Βουλής. Έδινε τη δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου να προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών έως 100 δόσεις, ενώ με άλλες ρυθμίσεις έσβηνε προσαυξήσεις και πρόστιμα.