Η απάντηση να δοθεί στους δρόμους!

Να «βουλιάξει» το Σύνταγμα από την λαϊκή οργή!

| 22/05/2016

Σε λίγο ξεκινούν συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο, ουσιαστικά, συνιστά ένα άτυπο «μνημόνιο» επέκτασης και εμβάθυνσης της ολοκληρωτικής επίθεσης στους όρους αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης.

Οι προβλέψεις αυτού του… «φαραωνικού», σε όγκο, κειμένου των χιλιάδων σελίδων, όπως για την αύξηση του ΦΠΑ ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης, για τον «περίφημο» «κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών όποτε – δηλαδή… πάντα – δεν θα «πιάνονται» οι δημοσιονομικοί στόχοι τους οποίους έχουν συναποφασίσει κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και το νέο ταμείο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, αποτελούν έναν ακόμη «κρίκο» στην μνημονιακή αλυσίδα η οποία σφίγγει για έκτο συνεχόμενο χρόνο τον ελληνικό λαό με αφορμή την καπιταλιστική κρίση. Επιβεβαιώνοντας, με τον πλέον δύσκολο τρόπο, την πολιτική διαπίστωση – διαχρονική ως προς την ουσία της – ότι η επίθεση του κεφαλαίου στην εργασία είναι συνεχής και δεν πρόκειται να σταματήσει από μόνη της.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ, μισή ώρα αργότερα, στην Ομόνοια.

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για τον Συντονισμό καλεί σε μαζική συμμετοχή στις 6 μμ στο Σύνταγμα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα για τις 6 μμ στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 5 μμ στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των ανέργων πρέπει να είναι αντίστοιχη της εξελισσόμενης επίθεσης σε ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα με αγώνες και αίμα.