Πούλιτζερ δημοσιογραφίας και απειλές πρωθυπουργού.

Σε διάγγελμα - συνέντευξη - παρωδία.

| 27/12/2014

Είναι συνέντευξη; Είναι διάγγελμα; Είναι έκτακτο ανακοινωθέν; Με ερωτήσεις πάσες, με απαντήσεις που πολλές φορές δεν λάμβανουν υπ’ όψιν ούτε καν αυτές τις τόσο φιλικές “δημοσιογραφικές” παρεμβάσεις, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει την αποφώνηση, σίγουρα όποιος είχε την τύχη παρακολούθησε μία συνέντευξη – διάγγελμα που αν και δεν αλλάζει πολλά στην ουσία (ο Α. Σαμαράς είπε όλα όσα ήθελε να πει λίγο πριν την τρίτη ψηφοφορία και την πιθανή προσφυγή στις κάλπες) σίγουρα έγραψε ιστορία στο πως μπορεί να ευτελιστεί χωρίς να κρατάει καν τους τύπους η ελεγχόμενη δημοσιογραφία. Ακόμη κι έτσι λίγο πριν κλείσει το 2014 μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα το τι θέλανε να πετύχουνε δημιουργώντας τη ΝΕΡΙΤ οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης.

Στην ουσία, πάντως, ο πρωθυπουργός περισσότερο φαινόταν να μιλάει για τις εκλογές παρά για την πιθανότητα να ψηφιστεί ο Στ. Δήμας από 180 βουλευτές την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι με επικίνδυνο τρόπο φάνηκε να προσπαθεί να εκμεταλευτεί τα σενάρια για ψήφους της Χρυσής Αυγής υπέρ Δήμα, συμβουλεύοντας αυτούς που ψηφίζουν παρών να αλλάξουν γνώμη στο φόντο αυτών των σεναρίων, ώστε ακόμη και να δοθούν οι ψήφοι της Χρύσης Αυγής να μην είναι απαραίτητοι και να επαρκούν οι υπόλοιποι βουλευτές για την υπερψήφιση ΠτΔ…

Όσον αφορά τις εκλογές ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι παρότι “τον βολεύουν” (σε πρώτο ενικό) ο λαός δεν τις επιθυμεί και πρέπει με βάση αυτό “οι βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους”. «Παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια, στο λιμάνι το ήρεμο». 

Και πρόσθεσε: «Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μη γίνουν εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον … ώστε να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης».

«Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για θανάσιμους κινδύνους από ανόητα νταϊλίκια και επικίνδυνους σχεδιασμούς, όπως ανέφερε, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. «Οσοι τα επιδιώκουν αυτά είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» ανέφερε.

Επίσης μίλησε για την ενδεχόμενη “αλλαγή συσχετισμών” στην Ευρώπη, στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και έφερε κυρίως παραδείγματα “αριστερών πολιτικών” της ΕΕ (όπως ο Μοσκοβισύ) που βέβαια στην ουσία αναφέρονται στις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας τύπου ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας των διευθυντηρίων των Βρυξελλών.

Τέλος για τις εκλογές είπε πως “αισθάνεται” ότι αλλάζει το κλίμα της δημοσκοπικής υπεροχής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. “Όπου κι αν πάτε το αισθάνεστε κι εσείς”, συμπλήρωσε προς τους δημοσιογράφους(;) …

Λίγο πριν την τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ.

Και όλα αυτά λίγο πριν την τρίτη ψηφοφορία όπου οι εκτιμήσεις παρά τα σενάρια για ΧΑ κλπ δείχνουν τα εξής ότι το 168 στις πιο αισιοόδοξες κυβερνητικές εκτιμήσεις δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 175 ψήφους.

Δείτε εδώ την πλήρη αριθμολογία και τοποθέτηση κοινοβουλευτικών ομάδων και ανεξαρτητοποιημένων βουλευτών από την προηγούμενη ψηφοφορία…

871_glastra-linea-xamili_linea-pot-short_viomes

 

Δειτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη – διάγγελμα του πρωθυπουργού: