Προβολή ντοκιμαντέρ: «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης»

Θέατρο Εμπρός - 24 Ιανουαρίου 2018

| 17/01/2018

Με αφορμή τη σύλληψη της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι, το OmniaTv διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης» την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 9μ.μ. στο θέατρο Εμπρός.

Το ντοκιμαντέρ «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης» (Radiance of Resistance), που γυρίστηκε το 2016, εστιάζει στον αγώνα του παλαιστινιακού χωριού Νάμπι Σάλεχ, ένος από τα παλαιστινιακά χωριά των οποίων οι κάτοικοι αντιστέκονται για χρόνια στο ισραηλινό κράτος που κλέβει τη γη τους για την ανοικοδόμηση εποικισμών, που κλέβει το νερό και τις ζωές τους.

Μέσα από τις αφηγήσεις δύο ανήλικων κοριτσιών, της Τζάνα Τζιχάντ και της Αχέντ Ταμίμι, παρακολουθούμε τους αγώνες των κατοίκων, τις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις, τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς των ανθρώπων του χωριού.

Βλέπουμε τα δυο μικρά κορίτσια να λαμβάνουν μέρος σε όλες τις διαδηλώσεις, να κάνουν ρεπορτάζ (η Τζάνα Τζιχάντ είναι η νεότερη δημοσιογράφος στον κόσμο) και να αντιστέκονται με σθένος, ενώ την επόμενη στιγμή μπορεί να παίζουν με τα άδεια κάνιστρα από τα χιλιάδες δακρυγόνα που έχουν ρίξει οι ισραηλινές δυνάμεις στο χωριό, από το 2009 που έχουν ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες.

Το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίoυ 2017 η Αχέντ Ταμίμι συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό κατοχής επειδή χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη που είχε εισβάλει στο σπίτι της και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για 12 κατηγορίες.

Σκηνοθεσία: Jesse Roberts – Παραγωγή: AMZ Productions- Rise Up International
Μουσική: Colten Williams & Third Seven – Επεξεργασία: Jesse Locke


Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 9μ.μ.
στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2)