Πυροβολισμοί σε αντιφασίστες στα Σεπόλια

Πορεία στις 14 Νοεμβρίου, 18.00

| 13/11/2017

Θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμό, δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα αντιφασιστών που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12 Νοέμβρη, λίγες ώρες μετά το μαζικό αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Στις γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων εδώ και χρόνια δίνεται μια μάχη ενάντια στη Χρυσή Αυγή καθημερινά και συστηματικά από πλήθος ανθρώπων όλων των ηλικιών, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στους δρόμους. Ένας πλούτος παρεμβάσεων ξεδιπλώνεται στην περιοχή και έχει καταφέρει να βάλει φρένο στη δράση των φασιστών, να απονομιμοποιήσει τα ψέμματά τους σε μεγάλη μερίδα κόσμου και να συσπειρώσει κατοίκους στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και του μαχητικού αντιφασισμού. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στα Σεπόλια, πραγματοποιήθηκε δυναμική αντιφασιστική κινητοποίηση για το καλωσόρισμα των μικρών μαθητών της πακιστανικής κοινότητας και των μητέρων τους, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης. Στην κινητοποίηση καλούσαν σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργατικά σωματεία, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακαδημίας Πλάτωνα, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η ΚΕΕΡΦΑ, η Λαϊκή Επιτροπή 4ου Διαμ/τος Αθήνας, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές- αντιφασιστικές οργανώσεις,  συλλογικότητες γειτονιάς και νεολαίας καθώς και πολιτικές οργανώσεις.

Καθώς μια ομάδα αλληλέγγυων πραγματοποιούσε αφισοκόλληση και μοίραζε ενημερωτικό υλικό, δύο γνωστοί φασίστες της γειτονιάς βγήκαν με αεροβόλα όπλα στο μπαλκόνι τους πυροβολώντας (ο ένας) εναντίον τους. Όπως διαβάζουμε στην καταγγελία του Συλλόγου «Αριστοτέλης»: “Θεωρούμε ότι η επίθεση εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων φασιστικών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή αλλά και γενικότερα. Την περασμένη εβδομάδα φασιστικές ομάδες χτύπησαν το σπίτι του μικρού Αμίρ, διέσπειραν το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα Σεπόλια, βανδάλισαν το στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης, χτύπησαν αφισοκολλητές με αεροβόλο. Εντείνουν τις επιθέσεις τους γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο κόσμο και τη νεολαία! Τους ενόχλησε το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος. […] Σοβαρότατες οι ευθύνες της αστυνομίας που ενώ βρισκόταν με πολλές δυνάμεις στην περιοχή και ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν, δεν παρέμβηκε απ’ ευθείας αλλά άφηνε το χρόνο να κυλά χωρίς να κάνει καμία ενέργεια σύλληψης των δραστών”.

Οι συλλογικότητες και οι αγωνιστές της περιοχής καλούν σε μαζική διαδήλωση αύριο Τρίτη στις 18.00 στο μετρό των Σεπολίων, ως πρώτη απάντηση στην επίθεση και την ερχόμενη Κυριακή συγκέντρωση πάλι έξω απ’ το σχολείο για να διασφαλιστούν ξανά τα μαθήματα των παιδιών.

1375973_10202096317751403_1759854246_n

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνος – Σεπολίων:

“Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμούς από αεροβόλο όπλο που δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, μετά από το μαζικό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών και των μανάδων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο.

Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα των φασιστικών – ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται στην περιοχή μας. Προσπάθησαν να ακυρώσουν τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, διασπείροντας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Πριν μια εβδομάδα βανδάλισαν το στέκι της λαϊκής συνέλευσης και σήμερα απείλησαν και έριξαν με αεροβόλο σε ομάδα αφισσοκολλητών. Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος.

Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και τα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες. Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στη Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στα αφεντικά, που ποτέ -όλως τυχαίως- δε συγκρούονται με τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια ή με τους εφοπλιστές που γεμίζουν τις ακτές μαζούτ και κάνουν τις πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους
ότι δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στη γειτονιά μας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να αγωνιζόμαστε για του φτωχού το δίκιο
και να διασφαλίζουμε τα αυτονόητα.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/11 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ”